Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem a mianowicie paruje mi przednja szyba ale tylko wtedy kiedy stane i wyłącze silnlk to po chwili paruje ale tylko strona kierowcy
Opublikowano
Czy w aucie czuć płyn chłodniczy ?? Przednia szyba mi parowała, gdy walnęła chłodnica nagrzewnicy ,zalało dywaniki ,ale może w Twoim przypadku to jakiś drobiazg.Sprawdź podłogę czy jest sucha , może jakiś przewód przecieka od nagrzewnicy.
Opublikowano

Witam.

Wcale nie jest powiedziane że musi to być jakaś awaria.

Jesteśmy po zimie ciągłe wsiadanie do samochodu z zaśnieżonymi butami mogło a na pewno spowodowało zawilgocenie dywaników.

Moja rada jeśli masz garaż to pootwieraj szyby jakąś farelkę do środka na najbardziej wilgotne miejsce i suszymy , jeśli nie masz garażu lub jest to garaż bez prądu to najlepszym rozwiązaniem jest wystawianie auta w pełne słońce z uchylonymi szybami. Oczywiście dywaniki/wycieraczki wyciągamy i jeśli są welurowe to do domku najpierw pralka a potem grzejnik.

Pozdrawiam Kanap

Opublikowano
tez mi sie wydaje ze to parowanie moze byc zwiazane z zima ale dzieki za zainteresowanie tematem