Skocz do zawartości

316i bulgotanie pod deską rozdzielczą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam :) Wsiadłem dzisiaj do auta i usłyszałem dziwne bulgotanie dobiegające spod deski rozdzielczej :shock: Słychać je było przy lekkim dodawaniu gazu. A po ok minucie wszystko ucichło i wróciło do normy. Co to może być?? :idea: I czy to normalne :?: Dodam ,że pod dywanikami sucho. Pozdrawiam ;)
Opublikowano
Czy sprawdzałeś poziom płynu w chłodnicy bo może jest za mało przypowietrzył się układ i przepchnęło powietrze przez nagrzewnicę i z tąd dzwięk bulgotania
Opublikowano
no wlasnie układ chłodzenia był odpowietrzany bo wymienialem termostat. Dolalem ok 3 litrow plynu i niby juz sam plyn z odpowietrznika lecial i pozniom byl max. Ale jak dzisiaj sprawdzalem to jest troche ponizej min :( dodam ,ze wycieku plynu nigdzie nie zauwazyłem. Moze zle odpowietrzylem?? Ile wogole plynu wchodzi do 316??
Opublikowano
6,5 litra w M43 a jak odpowietrzałeś to ściskałeś węże czy tylko czekałeś aż będzi z odpowietrznika płyn leciał?
Opublikowano
troche posciskalem. Ale moze za krotko poczekalem z tym odpowietrzaniem ...
Opublikowano
dodam ,ze jak teraz sciskam dolny wąż to slychac bulgotanie i plyn wraca odpowietrznikiem do wyrownawczego. O co chodzi ??
Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem z płynem chłodniczym - wycieka.

E36 Compact

jakiś czas temu za uwarzyłem ze pod podłogą, dywanikiem a dokładnie pod nogami u kierowcy jest mokro (gdy sprawdziłem po smaku i zapachu stwierdziłem ze to płyn chłodniczy)

od tamtego czasu próbowałem dojść co i jak ale bez skutecznie, co jakiś czasu dolewam płyn do chłodnicy, dziś odkręciłem króćce wyciągnąłem nagrzewnice by sprawdzić co tam się dzieje okazało się ze wszędzie jest sucho, założyłem nowe oringi spasowałem wszystko tak jak powinno był, po zmontowaniu dolałem płynu i odpowietrzyłem układ.

po przejechaniu paru kilometrów gdy silnik był zimny postanowiłem znów zobaczyć poziom okazało się ze jest na minimum.

zastanawia mnie fakt co stało się z tym co wlałem "w przyrodzie nic nie ginie :-) "

pod samochodem sucho nie widać dy płyn gdzieś kapał.

jeśli ktoś z was ma jakiś pomysł bądź spotkał się z takim objawem proszę o pomoc!

z góry dzięki i pozdrawiam