Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak i nagle co drugi posiadacz BMW nie umie operować sprzęgłem. Po prostu sprzęgło i CDV to jest wielkie G....

U mnie jest to samo, raz przypalilem sprzęgło i problem zniknął na 2 miesiące, ale teraz zaczyna znowu wracać. Sprzęgło do wymiany.

• Odpowiedzi 154
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W moim przypadku koziolkowanie spowodowane było nie działająca przepustnicą. Po wymianie szok bo byłem 1000% pewien że odpowiada tylko za gaszenia auta a jedna przestało również koziolkować i zyskało trochę mocy z dołu.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

gdzies czytalem , ze to koziolkowanie to normalka a auto trzeba krecic wyzej by tego uniknac.

Ja bede wyjmowal CDV przy zmianie plynu bo dluzej tego nie zniese :mad2:

Opublikowano

Ja i czytałem i słyszałem o tym samym dlatego sobie odpuściłem. Szkoda kilku tysięcy na nowy dwumas + sprzęgło. Druga sprawa, że u mnie to tylko czasem i bardzo delikatnie, więc naprawdę mam wątpliwości, czy prawidłowo operuję sprzęgłem? Może rzeczywiście w moim przypadku to wina kierowcy. Nie wiem.

Dodaję ciut więcej gazu.

www.kancelariaturowski.pl
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Po wymianie poduszki prawej pod silnikiem problem prawie zniknal u mnie.