Skocz do zawartości

[E46], 328i, M52, sedan vs. coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

proste pytanie:

czy lotka na tylną klapę (M3) pasuje zarówno do sedana i do coupe, czy są różnice w wymiarach?

Chciałbym kupić taką, ale na allegro (w moim kolorze) mają tylko sedany, a ja mam coupe...hmmm :)

pzdr

T.A.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z mojej wiedzy wynika, że niestety nie podejdzie. Przerabiałem ten temat w sedanie i oczywiście - tak jak piszesz - dostałem ori lotkę pod kolor bez problemu. Osobiście nie miałem okazji porównać obu typów, więc wiele nie pomogę. Wiem na pewno, że sedanowa lotka jest węższa niż do coupe, a na długość są takie same (jeśli dobrze pamiętam, to 140cm).

Każdy (poważny) sprzedawca, którego pytałem, prosił o podanie modelu auta, twierdząc, że między lotkami wystepują różnice. Nie drążyłem tematu, jakie to dokładnie różnice.

Mam nadzieję, że trochę pomogłem.

Opublikowano

no dobra, to chyba pozostaje mi szukać dalej... ciekawą opcję znalazłem też a'la CLS - ale wydaje się być też do sedana :/

dzięki,

T.