Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak często powinno się wymieniać świece kiedy jeżdżę na gazie sekwencyjnym? Co ile tyś. km?

hmm z tego co pamietam to zaleca sie co ok 10 tys wymiane :norty:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja wymieniam co 8-10tyś, zakładam ngk. Być może i by pojechaly dłużej ale lepiej dmuchać na zimne. Znam takich co na świecach robią i po 40tysiecy, tylko nie wiedza czemu im silnik kicha i strzela, ale świec nie wymienią. :mad2:
Opublikowano
Znam takich co na świecach robią i po 40tysiecy, tylko nie wiedza czemu im silnik kicha i strzela, ale świec nie wymienią. :mad2:

To jeszcze pół bidy jak by wymieniali po 40tyś, z tego co zauważyłem to zdecydowana większość wymienia dopiero jak wyraźnie auto nie chce jechać i tak jest z wieloma zużywającymi się elementami, doprowadzając w ten sposób auto do ruiny :P

Opublikowano
Ja wymieniłem profilaktycznie po 90 tyś od założenia gazu i nie były jakieś zajechane, a wcześniej niemiec na nich simigał pewnie też pare tysięcy.
Opublikowano
Ja wymieniłem profilaktycznie po 90 tyś od założenia gazu i nie były jakieś zajechane, a wcześniej niemiec na nich simigał pewnie też pare tysięcy.

To faktycznie profilaktycznie 90 000 :twisted:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano