Skocz do zawartości

325 Opinie, usterki, jak znosi LPG ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak to że aluminium to bardzo kompromisowy materiał i trochę niebezpieczny w eksploatacji to fakt !!

A co do korozji to właśnie czytałem że BMW to bardzo dobrze zabezpieczone przed nią auta

i że jak coś już jest porządnie rude to na pewno stuknięte i malowane, co jest dobrym wyznacznikiem stanu samochodu i jego historii !

Opublikowano
NO niestety nie mogę ci przyznać racji co do występowania rdzy.Mieszkam w UK i co oglądam jakieś Bmki to ta sama historia. Nadkola i tylna klapa to standard szczególnie e36 i e46.Moje auto jest bez wypadkowe i niestety bąble wyskakują na tylnich nadkolach.....itd :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
No tak ale klimat GB się trochę różni od naszego czy niemieckiego (bo to chyba najczęstsze źródło importowe) chociaż patrząc na nasze zimy i ilości soli jakie atakują nasze bolidy to się sytuacja wyrównuje.
Opublikowano
jak BMW serio to nie gaz!!!:(. Jak chcesz ,żeby mniej paliło to kup mniejszy motor. Sam mam 328 z 1996 roku i nawet nie myślę o zakładaniu gazu. Raz się sparzyłem na temat gazu jak miałem volvo 850 T5R 250 km, i więcej nigdy nie chcę założę gazu! NIE!!! Moim Zdaniem jak BMW to nie gaz!!! I tego się trzymam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak BMW serio to nie gaz!!!:(. Jak chcesz ,żeby mniej paliło to kup mniejszy motor. Sam mam 328 z 1996 roku i nawet nie myślę o zakładaniu gazu. Raz się sparzyłem na temat gazu jak miałem volvo 850 T5R 250 km, i więcej nigdy nie chcę założę gazu! NIE!!! Moim Zdaniem jak BMW to nie gaz!!! I tego się trzymam.

A znajomy ma v70 2,3turbo z chipem na 270km, sekwencja za 5 tysiaków i na gazie zrobił 100tyś km bez problemu. Jedyny problem to był z poczatku bo założyli mu za malem wtryski i gaz nie nadażał za parametrami silniki.

Audi a3 18t i też sekwencja. Jeździ jak malina.

Jest na tym forum pare użytkowników na lpg ktorzy też nie mają problemu z gazem w swoich beemkach. Ale jak ktoś montuje nie wiadomo co nie wiadomo gdzie to potem ma problem. A jaki gaz był w tym volvo? Pewnie jakiś mieszalnikowy co :twisted:

Opublikowano
Też tak myślę a zwłaszcza że pewnie wezmę ten silnik M50 którego blok jest wytrzymały i na pewno sekwencję a nie jakiś najtańszy syf.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok. Tylko pamiętaj, że najważniejszą rzeczą jest znalezienie auta w dobrym stanie. Jak kupisz coś nie do końca dobrego, będziesz rzucać psami na bmw i przeklinać że się na to zdecydowałeś. Tak samo z gazem, dowiedz się gdzie i co warto założyć, oczywiście mowa jedynie o sekwencji, ale że wybór jest duży to najpierw popytaj. Piszę to z doświadczenia. Jest różnica wsiadając do tego samego modelu, kogoś kto dba, szanuje auto. Olewka przy kupnie auta jak i przy wyborze montera nie jest zalecana :D Raz o to zadbasz a prawdopodobnie będziesz mieć spokój na dłuższy okres. Pozdrawiam
Opublikowano

Tak, tak o tym wiem powiedzmy że raz już się dałem zrobić w ch**a i teraz się to msci na mnie ale myślę że dobrze bo na tych błędach się dużo nauczyłem.

A co do gazu to pewnie nie raz zapytam tutaj o opinie i poczytam tematy o gazie których jak już widziałem jest dużo. No i jak pisałem wcześniej, chciałbym znaleźć auto od kogoś z forum, które będzie pewne i zadbane, można powiedzieć od "pasjonata marki" ! Ale w sumie z tym też będzie ciężko ! Patrząc na tutejszą giełdę aż tak bogato nie jest mam nadzieję że na sezon wiosenny się rozkręci i pojawią się jakieś interesujące oferty.

Opublikowano
Witam. Prosze o pomoc. Mam BMW 325 91r, silnik 2.5 vanos z gazem sekwecyjnym. I mam problem, bo nie ma samochód takiej mocy jak powinien miec, przy ruszaniu ksztusi sie, i nie wiem co sie dziej, wymienilem sonde,swiece, bylem podlaczyc na komputerze, wszystkie wez od paliwa niby cale. I nic nie pomoglo, Bardzo bym prosil o rade, jak mozna to niech napisze na numer gg7730380. Z góry dziekuje
Opublikowano
w 91 nie montowali silnikow z vanosem a objawy masz i na gazie i na benzynie?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Vanos od 06.92 a co do tego auta to trafiles Przepływka Rozmowa na gg ujawnila ze na LPG jest ok wlasciciel dlatego ja wyeliminowal zapominajac ze sekwencyjna gazownia ma konwersje na MAP i przeplywka jest zbedna :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D