Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem szczęśliwym właścicielem 118d. Mam chyba problem z wycieraczkami przedniej szyby. Jeżeli włączam wycieraczki na pierwszy stopień do góry to gdy nie jadę jest wszystko ok(wycieraczki powoli pracują, robiąc przerwę co jeden obrót), problem pojawia się gdy ruszam. na pierwszym stopniu do góry wajchy do wycieraczek podczas jazdy pracują cały czas(nie robią przerw). Jak to jest przy waszych "jedynkach"? Moja wyposażona jest w sensor deszczu. Podczas przełączania kółkiem tempo wycieraczek w ogóle się nie zmienia. Pozdrawiam
Opublikowano
Dzięki za info:) Jeżeli najwolniejszy tryb pracy podczas jazdy to jest ciągły bez przerwy (poza sensorem deszczu) to wszystko mam ok:) Pozdrawiam:)
Opublikowano
to może w inny sposób...

po co są "biegi" w manetce do przedniej wycieraczki?

po czym wnioskujesz że są ?

W sumie na postoju gdy szyba jest sucha chodzą tak samo bez względu na ilość kliknięcia gałką

Gdy jedzie się szybciej nie da się dodać tzw . TURBO czyli jeszcze szybciej ?

Opublikowano
to może w inny sposób...

po co są "biegi" w manetce do przedniej wycieraczki?

po czym wnioskujesz że są ?

W sumie na postoju gdy szyba jest sucha chodzą tak samo bez względu na ilość kliknięcia gałką

Gdy jedzie się szybciej nie da się dodać tzw . TURBO czyli jeszcze szybciej ?

w sumie dobrze piszesz... faktycznie w manetce "biegi" nie przyśpieszają działania wycieraczek.

Opublikowano

Nie każdy ma czujnik deszczu. Ja nie mam i u mnie jest tak:

Pierwsze naciśnięcie dźwigni do góry - praca ciągła wolna, na postoju z pauzą.

Drugie naciśnięcie dźwigni do góry - praca ciągła szybka, nie pamietam czy z pauzą na postoju, ale chyba tak.

Wciśnięcie guzika na końcu dźwigni - praca przerywana regulowana pokrętłem 4-pozycyjnym obok - ten tryb nie reaguje na postój auta, ale można jednorazowo wymusić jeden cykl (dżwignia na dól) bez zmiany trybu pracy.

A jak z czujnikiem nie mam bladego pojęcia...

Pozdroofka

TT

Opublikowano
jak masz czujnik deszczu to wlaczasz go przyciskiem na koncu dzwigienki do wycieraczek i wtedy przelacznik zmienia czulosc sensora, jak nie masz sensora to przelacznik zmienia predkosc na 1 poziomie wycieraczek

być może tak jest w autach z czujnikiem ale bez czujnika tez jest ten przyscik włącza przerywany tryb pracy wycieraczek, a pokrętełkiem reguluje się długość przerwy

• 9 miesięcy temu...