Skocz do zawartości

1 gar czasami przerywa...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzien dobry! Myślałem ze sam zdołam rozwiązac ten problem ale nie dam rady... Otóż przerywa (a czasami w ogole nie pali) na jeden cylinder. Wymieniłem dwa razy swiece, cewki tez i nic... Wiem ktory to gar (6)ale za cholere nie moge dojsc przyczyny. Dodam ze wszystkie czujniki sa sprawne, sonda działa, krokowy tez... Przychodzi mi na mysl wymiana tych cienkich przewodów zapłonowych ale czy to ma sens? Aha : czy moge w trakcie pracy silnika zmierzyc napiecie podawane na cewke przy kostce? I czy mozliwe jest ze ta nierowna praca jest spowodowana niewłasciwą mieszanka?(w co watpi bo i na gazie(wtrysk) i na benzynie jest identycznie).Pozdrawiam!!!
Opublikowano
Sprawdziłbym ciśnienie sprężania we wszystkich cylindrach. Być może defekt jest czysto mechaniczny (np. osłabiona albo pęknięta sprężyna jednego z zaworów).

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
witam.jak wszystko sprawdziłeś możesz mieć wypalone gniazdo albo zawór.wtedy będzie niedopalała na wolnych obrotach.na wyższych obrotach tak tego niesłychać.pozdro :norty: a z kablami to najlepiej weż od kogoś komu dobrze chodzi zamień i sprawdz jak będzie ,bo po co się pakować w koszty.pozdro
klepało ale przestało!!!