Skocz do zawartości

Silnik 4,4 VANOS TEN SAM W X5(e53) i e39?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zatarł mi się silnik w BMW X5 rok prod 2000 4,4 benzyna z VANOSEM pilnie poszukuje samego bloku bądż w ostatecznosci całego silnika, ale mam zasadnicze pytanie a mianowicie czy ten sam silnik o pojemności 4,4 benzyna z Vanosem był montowany w bmw seri 5 e39 i czy takowy bedzie pasował do BMW x5.Jeśli jest ktoś kto posiada bogatą wiedzę(a z tym w serwisie jest ciężko o jednoznaczną odpowiedz) na ten temat i może mi pomóc to z góry dziekuje a ewentualne osoby posiadające sam blok w ewentualności silnik do sprzedania prosze o kontakt pod nr tel 883-537--015
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cos ty zrobil, ze go zatarles :?: :!: :mad2: Wejdz sobie do przyklejonego tematu w tym dziale opisujacego e39, tam znajdziesz link do TIS'u, ktory bodajze podaje roznice miedzy 4,4 w e39 a X5. :search:

Roznica bedzie chocby w kablach do chlodnicy, termostacie i chlodniczce asb. Sama chlodniczka moze byc ta sama, ale w X5 chyba jest ustawiona pionowo, bezposrednio na chlodnicy, z termostatem podobnie.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik