Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!

zaraz pewnie zostane skrzyczany za lenistwo ale moze ktos bedzie tak mily i mi napisze jaki olej idzie do skrzyni manualnej? silnik m50b25

z gory dzieki za info

pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli:

Dyferencjały - tył/przód (z nieograniczonymi dyferencjałami przesuwnymi lub dyferencjałem lepkościowym) to zalecany: Castrol o specyfikacji

SAF-XO

natomiast jeżeli:

dyferencjały o ograniczonym przesuwie - wielopłytkowe/elektrohydrauliczne - zalecany Castrol SAF -XJ

ale czym one się tak naprawdę róznią i jaki ty masz to nie wiem.

Do mojego (E34 520i) zalecany jest napewno SAF-XO

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

moze i przegiolem ale z vinu to ja mam 316. silnik i caly uklad mam z 325. wiec dlatego pytam. pozatym jak sie kozysta z vin decodera to wiem

pozdro

Opublikowano

A czy jak kupiłem 3 miesiące temu e36 328 w Niemczech, to musze zmienić olej w skrzyni?? rok auta październik 96, przebieg-150tys km.

Jeszcze jedno, jak wam chodzą skrzynie biegów? mi dosyć ciężko.. jeździ sie ok ale wydaje mi sie że powinna chodzić lżej.. Jak to jest? Pozdrawiam!

kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano

:duh: :duh: :duh: :duh: :duh:

Sorki - ale traf - czytałem posta i czytając "skrzynia" w głowie siedział mi dyfer - to co podałem wyżej to olej do dyfra oczywiście - sorki :duh: :duh: :duh:

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
na skrzyni masz nklejke z rodzajem oleju jaki masz lac . Najczesciej pisze ATF . A pytanie mam co ile wymienia sie olej w dyfrze?
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
co 60 tys, ale jak czesto krecisz baki to czesciej :D - ja zmieniam co 15-20 tys. Koszt niewielki ok 30-50 pln w zaleznosci od tego co lejesz.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
A czy jak kupiłem 3 miesiące temu e36 328 w Niemczech, to musze zmienić olej w skrzyni?? rok auta październik 96, przebieg-150tys km.

Jeszcze jedno, jak wam chodzą skrzynie biegów? mi dosyć ciężko.. jeździ sie ok ale wydaje mi sie że powinna chodzić lżej.. Jak to jest? Pozdrawiam!

Zasadniczo po zakupie auta proponuje traktowac wszystkie mozliwe

plyny jako stare i w miare mozliwosci i zasobow finansowych - wymienic

bez ogladania sie na przekonywania wlasciciela. Przynajmniej wiadomo

od czego startujemy.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Wspomaganie pomaranczowy korek ATF ONLY

Skrzynia biegow pomaranczowa naklejak ATF OIL

- Do układu wspomagania kierownicy należy stosować olej Dexron II. W naszej ofercie mamy olej oryginalny BMW w cenie 34,09 zł / 1L. Ilość do wymiany – 1L.

- Do skrzyni biegów należy stosować taki sam olej jak opisany wyżej. Ilość do wymiany – 1,1 L.

- Do przekładni głównej posiadamy olej oryginalny BMW w cenie 91,60 zł / 1L. Jest to olej, który nie posiada zamienników (wbrew opiniom niektórych firm olejowych), jest dystrybuowany z beczki 60 litrowej, która jest najmniejszym opakowaniem dostarczanym przez BMW. Co za tym idzie, przy zakupie „na zewnątrz”, bez usługi serwisowej, należy przynieść ze sobą pojemnik na olej. Najmniejsza ilość handlowa to 0,5L. Ilość do wymiany 1,1L.