Skocz do zawartości

318i Zamiast strumienicy, warto??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 318i z 91 roku i auto zamiast katalizatora ma zamontowaną strumienicę. Naczytałem się wielu niepochlebnych opinii na ich temat i proszę o radę czy to by się nadało http://www.allegro.pl/item926407680_bmw_e36_316i_318i_tlumik_katalizator.html

Za wszelkie wskazówki, co mogę zrobić z aktualnym wydechem, tak aby autko pracowało jak najoptymalniej, będe wdzięczny, pozdrawiam!!

Opublikowano
No ja mialem juz zamontowana u siebie strumienice i nawet przyjemnie sie z tym jezdzi. zastanawia mnie pewien fakt. kumpel sprzedal kata z e36 316 compact 95r za prawie 200(a caly byl rozsypany w prawie drobny mak). sprzedawca z aukcji proponuje ZAMIENNIK katalizatora(o ile ma cos z nim wspolnego) wraz calym wydechem za 158. WYDAJE mi sie ze cos tu nie bedzie gralo, ale niech sie wypowiedza specjalisci bo dziwna sytuacja troche.
Opublikowano
ale komu go sprzedal?bo wiem ze jubilerzy skupuja katy bo tak jest zloto czy platyna,moj kumpel sprzedal u jubilera kata od audi 80 B4 i wzial wlasnie takie pieniadze 200-250zl (juz nie pamietam ile dokladnie)

"TAKI EGZĘPLARZ TO PRAWDZIWY UNIKAT A STAN POWALA NA KOLANA !!!" :lol:

nie wróż ze szklanej kuli http://emotikona.pl/emotikony/pic/027.gif

Opublikowano
to co mi koledzy radzicie?? Strumienica poprawiła tylko dlatego osiągi, bo katalizator był zapchany i poszedł wek.. A chciałbym w sumie wrócić do seryjnego wydechu.. Więc jak najtaniej jak najlepiej :mrgreen:
Opublikowano
jezeli kwestia cena/wydajnosc to jedz do warsztatu niech wytnie ta strumienice i wspawa zwykly prosty kawal kwasowki :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
chodzi o to, żeby auto miało zbliżone do ustawień fabrycznych przebieg mocy i momentu obrotowego. Proszę o wszelkie wskazówki. :cool2: :norty:
Opublikowano
Albo seryjny KAT albo zwyczajnie kawalek rury to najlepsze opcje

Opublikowano
wyciecie strumienicy i wstawienie rury to jakies 50-100 zl w zaleznosci od miejsca zamieszkania a jak chcesz kata to dolicz cene za kat ale min 300 zl za uzywke