Skocz do zawartości

[E32] 730 Kręci ale nie pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ze swoim BMW E32 730 benzyna.

Na początku miałem problem z grzaniem w samochodzie. W środku było zimno i zero ogrzewania. Gdzieś wyczytałem, że należy odpowietrzyć przewodami gumowymi, które się łączą z chłodnicą. Z kolegą próbowaliśmy to zrobić, poszły jakieś pęcherzyki powietrza i zostawiłem samochód na noc.

Po nocy samochód bez problemu odpalił, przejechałem 100m i zostawiłem go na 2 godziny. Po dwóch godzinach chciałem go odpalić, rozrusznik zaczął słabo kręcić i już samochód nie odpalił. Wyjąłem akumulator, naładowałem i spowrotem wsadziłem z zamiarem odpalenia. Rozrusznik zaczął kręcic bez problemu ale samochód za nic nie mógł odpalić.

Przez ostatni miesiąc czekałem aż mrozy odpuszczą i co jakiś czas kręciłem sprawdzić czy nie odpali. Na kilkadziesiąt prób raz załapał kilka sekund pochodził i zgasł i dalej to samo aż do dziś.

Proszę o pomoc w tej sprawie.

Czy to kwestia paliwa?

Czy może to mieć coś wspólnego z tym odpowietrzaniem?

Czy może po wyjęciu akumulatora mogła się uruchomić jakaś fabryczna blokada przez o teraz nie mogę go odpalić?

Opublikowano
sprawdz czy masz iskre na przewodach moze pompka paliwa nie podaje cisnienia
Opublikowano

wyjęcie aku na pewno nie uruchomiło żadnej blokady

moim zdaniem jest to pompa paliwa

przekręć na zapłon i posłuchaj czy ją słychać czy nie

Opublikowano
witam a ja gdzies czytalem ze w e32 pompa wlacza sie jak zacznie krecic rozrusznik wiec moze byc ciezko uslyszec ja
Opublikowano
dokladnie,pompa zalacza sie razem z rozrusznikiem i mozesz tak sluchac dousr... smieci
Opublikowano
A luzy na zaworach kiedy regulowałeś, ja miałem taki problem że palił ale bardzo ciężko, po regulacji zaworów brak problemów , aha sprawdz dolot powietrza i silniczek krokowy czy jak przekręcisz stacyjke to czy bzyczy.