Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich, mam oto taki problem w buni, otóż gdy chce zapalic silnik musze długo kręcić aby zapalił i to w bólach, jak zapali pracuje jakby nie było ssania, po nagrzaniu silnik nie pracuje czysto na wolnych obrotach, silnik wkręca się na wyzsze obroty bez problemów, błędów na kompie brak, sonda, przepływka, układ zapłonowy wymieniony. silnik m30b30, pomóżcie w radach może ktoś miał podobne objawy. Pompa paliwowa wymieniona oraz filtr, silnik kuleje jak na PB i jak na Gazie. :(
Opublikowano
u u mnie bylo to samo :) wymienilem czujnik temperatury i sie troche poprawilo, odpalal dobrze itp ale zle na wolnych chodzil wiec na to juz pomogla regulacja zaworow :) teraz chodzi igielka :) aaaa no i troche pokrecilem czujnikiem polozenia p[rzepustnicy :)
Opublikowano
witam u mnie sprawa się wyjaśniła, poprzednik chyba robił głowice bo w srodku jak nówka, ale nie zrobił żadnego luzu na zaworach, po regulacjach zaworów na wolnych obrotach pracuje jak marzenie. :D