Skocz do zawartości

318i Bicie na kierownicy podczas hamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie, problem jak w temacie, co możecie poradzić.. Dodam tylko, że jak mokro lub ślisko ściąga na prawo auto gdy mocniej się naciśnie hamulec. Pozdrawiam i czekam na wszelkie wskazówki i rady :cool2:

Prosiłbym też ewentualnie o radę czy da radę samemu zmienić rozrząd (pasek, nie łańcuch)??

Opublikowano
Witam podnieś auto na lewarku i sprawdź czy kola sie obracają bez żadnych oporów, możliwe ze z jednej strony tłoczek ciężko pracuje przeczysc i powinno pomoc.
Opublikowano
Sprawdzić na szarpakach czy nie są wysypane elementy gumowo metalowe, czy koła dobrze wyważone, jeśli to będzie zrobione i nie pomoże to można w biciu szukać innych przyczyn typu krzywe tarcze... Tłoczki tak jak kolega wyżej powiedział także można sprawdzić czy swobodnie wychodzą po naciśnięciu hamulca (tylko żeby Ci nie wyleciały całkiem :D ) Zacznij od szarpaków.
Opublikowano
  • Autor
Na szarpakach auto już było, i w zawieszeniu jest wszystko ok, powiedziałbym, że w 50% jest nowe, bo wymieniłem zurzytą tuleję, nowe amory i sprężyny :D Więc albo kwestia wyważenia kół (które też nie tak dawno były wyważane), więc raczej nie.. Zostaje tylko to co pisaliście, dzięki za odpowiedzi :cool2:
Opublikowano
U mnie tez telepało kierą przy hamowaniu, im większa była prędkośc z której chciałem auto zatrzymać tym bardziej telepało... Wymieniłem tarcze i problem zniknął :D ... I radził bym jeszcze od razu sprawdzic klocki czy nie są wytarte tak krzywo jak szły po tarczy.