Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problemy moim m40 mianowice nie rowno pracuje iskra jest ok odkrecilem dolot to na 3 kanalach bylo czarno a na 1 jest szara maz, cisnienie ok, wody nie bierze i nie wiem czy to uszczelka czy co pomozcie cos

Opublikowano

Kolego co masz na myśli że nierówno pracuje??(np.stuka,przerywa czy jak??) Pomiar ładny, oleju nie bierze??(bo taki pomiar może być jak by olej papała przez tłok ale myślę to już ostateczność i zależy jak kto mierzył-najlepiej parę razy mierzyć :wink: )

Kwestia uszczelki,hmmmmmm. Czasem może klęknąć tak że nie zobaczysz nic dopóki nie zdejmiesz głowicy lub idzie pomiędzy garami nawet kanalik na setne milimetry,który wystarcza na utratę ciśnienia po rozgrzaniu na pracy silnika :roll: (no bo jak twierdzisz że olej czysty?,nie bierze wody?, pewno olej nie przedostaje się do wody?itp). A szklanki?? Jak odepniesz zapłon i na ściągniętym deklu tylko zakręcisz to powinieneś widzieć czy zawory dobrze pracują,tylko tedy też świece wykręć to mu lżej będzie :wink:

Niestety te silniki są miękkie i podatne na usterki :cry:

A jeszcze pytanie: gaz w niej masz??

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
tak gaz jest, ale na benzynie tak samo chodzi. olej wiadomo ze coś tam bierze ale nie za wiele. no 11, 12 normalnie powinno być 13 ale już trchę przejechał ten silnik. to znaczy przebiera, z niskich obrotów nie wkręca się, trzęsie silnikiem na wolnych, poprostu dobrze nie spala mieszanki na 1 cylindrze bo nawet jak odkręcę świece to jest czarna z nagarem pozostałe czyste jasne. jutro odkręce pokrywę i sprawdze jeszcze ten zawór i szklanke, jeśli to nie będzie to to trzeba odkręcać głowicę najgorzej jak będzie pęknięta :/
Opublikowano
Kolego ,a kable czasem nie przebijają??A palec rozdzielacza odkręcałeś pooglądać jeszcze do tego??bo tak mnie naszło teraz :idea:
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"