Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam serdecznie! czy posiada ktoś schemat elektryki do e60 z 2004roku 3litry diesel? jeśli tak to proszę o przesłanie,jak trzeba to zapłacę!mam wielki kłopot z elektryką nikt nie umie mi pomóc .będę musiał sam sobie naprawić moje bmw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co to za wielki problem ?? Możesz coś więcej napisać ?? Jeżeli chodzi o schemat to poszukaj programu o nazwie Tolerance Data 2008 czy też 2009 tam są schematy elektryczne.
Krzysztof
Opublikowano
akumulator rozładowuje mi do zera! nie zawsze! nie systematycznie! czasami potrafię jeździć miesiąc i nic a czasami dwa razy w tygodniu mi padnie. n.wysokoprężną.znowu będąc w tym tygodniu na warsztacie elektryk powiedział że auto po przejściu w stan uśpienia ma pobór prądu 0,03A i to za dużo a więc zaczęli sprawdzać bezpieczniki po wyjęciu bezp.sterownika pompy paliwa spadło do 0,02A, po wyjęciu bezp. wzmacniacza anteny było 0.01A i to według nich prawidłowy pobór! na razie mam na noc wyciągać te bezpieczniki przez jakiś czas i jak to pomoże to wymienimy te podzespoły,ale ja w to nie wieżę nie takie kozaki byli i kapa ,problem jest już piąty miesiąc.
Opublikowano
akumulator rozładowuje mi do zera! nie zawsze! nie systematycznie! czasami potrafię jeździć miesiąc i nic a czasami dwa razy w tygodniu mi padnie. n.wysokoprężną.znowu będąc w tym tygodniu na warsztacie elektryk powiedział że auto po przejściu w stan uśpienia ma pobór prądu 0,03A i to za dużo a więc zaczęli sprawdzać bezpieczniki po wyjęciu bezp.sterownika pompy paliwa spadło do 0,02A, po wyjęciu bezp. wzmacniacza anteny było 0.01A i to według nich prawidłowy pobór! na razie mam na noc wyciągać te bezpieczniki przez jakiś czas i jak to pomoże to wymienimy te podzespoły,ale ja w to nie wieżę nie takie kozaki byli i kapa ,problem jest już piąty miesiąc.

30mA to nie jest duzy pobor w czaie uspienia.

Akumulator o pojemnosci 100Ah zostanie rozladowany po ponad 3000 godzin, czyli 125 dniach...

Przyczyna moze nie byc w tych modulach, wydaje mi sie, ze nie zawsze ktorys z modulow przechodzi w stan uspienia, tylko problem to odszukac.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
no właśnie ostatnio jak wjechałem do garażu i zamknąłem auto to słychać było że sterownik silnika nie odciął prądu, agr i pompa wysokoprężna dostawały prąd! co minute auto próbowało zasnąć,był charakterystyczny dźwięk agr ! a na drugi dzień rano kapa !!!.
  • 14 lat później...
Opublikowano

Witam koledzy. Potrzebuję schemat zasilania dodatkowej pompki płynu bmw e61 z webasto. Dziwnym trafem zasilanie na kostce jest 4,3V i pompka nie startuje. Dodam że webasto jest uszkodzone i nie odpala. Z góry dziękuję.