Skocz do zawartości

Wymiana filra paliwa w tds-e.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Szukałem i nic nie znalazłem.Może ktoś wie jak powinna wyglądać wymiana tego filtra.Podobno może dojść do zapowietrzenia.Jak ktoś to robił to czekam na wsazówki.Pozdrawiam.Jarek
Opublikowano
Witam.Wymieniłem.Zalałem nowy filter po brzegi ropą i przykręciłem.Zapalił.Nic się nie zapowietrzył.Pozdrawiam.Jarek
Opublikowano

Też wymieniałem osobiście u siebie - nie zalewałem go wcześniej (choć też tak słyszałem) - odpalił bez problemowo tylko troszkę go dłużej kręciłem (z tego co pamiętam to za drugim razem odpalił i dalej bez problemów)

Wcześniej miałem golfa 3 i też wymieniałem filtr paliwa, też nie zalewałem i też odpalił bezproblemowo :).

Pozdro.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Witam.Jestem troszkę wku... :mad2: bo na drugi dzień zobczyłem że sączy się delikatnie ropa z pod uszczelki filtra!! Chyba mnie szlak trafi!! 86zł za Manna i takie jaja??!! Mocniej nie dokrecę.