Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wydaje mi sie że chodzi o stabilizacje obrotów biegu jałowego silnika.

Spotkałem sie z tym w przypadku spalonych świec żarowych i silnik po porannym odpaleniu chwile nierówno palił na wszystkie cylindry.

Pozdr

Opublikowano
Mialoby to sens. Bo na wolnych obrotach nie smiga za rowno. Wydaje mi sie ze jeden z wtryskow przelewa paliwo. A co do swiec to teoretycznie byly wymieniane. Ale po tej wymianie chodzi duzoo gorej niz przed. Ale mimo to nie wywala zadnego bledu zwiazanego ze swiecami.
  • 3 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może źle jest coś poskładane po wymianie świec, to w końcu dolot .. w sumie to nie ma innej opcji, wymianą świec nie pogorszysz pracy, no chyba, że ich nie dokręcisz..
Opublikowano
Sprawdź tez korekcje na wtryskach. Ja miałem jeden który okresowo pokazywał +5, i przez niego tez ten błąd sie generowal. Odkąd podmienilem na używke załatwiona przez forumowicza, błąd nie powrócił (korekcja na tej uzywce jest sporo poniżej +1)