Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem goły silnik 2.5l Benzyna E36 325i o numerze karoserii WBABF31050EF066XX (XX- tutaj 2 ostatnie liczby :)) i potrzebuję dokupić instalację elektryczną (komputer + wiązka kabli). Wtryskiwacze posiadam z poprzedniego silnika też 2.5. Jaką mam instalację kupić, jakimi numerami komputera kierować się i gdzie mogę to nabyć? Proszę o pomoc
Opublikowano
Napisz jaki to silnik M50B25. M50TUB25 czy M52B25 ? Ale jak masz stary silni to moze wiazke z niego wez z wszystkimi czujnikami :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Dziękuję za link do VINu, bardzo ładnie rozpisane. Mój VIN to: WBABF31080-EF14303. Kod rodukcji który wyskoczył z VIN mojego BMW to BF31 i jak pamiętam był to silnik M50 oczywiście benzyna który leży rozkręcony i nie użytku z powodu awarii.

Był silnik oryginalny: M50 BF31 2.5l bez Vanosa rocznik 1992. Komputer i wiązkę kabli wyciągłem od strony pasażera. Nie pasuje do nowego.

Jest włożony: M50 2.5l Z Vanosem rocznik 1993. I poszukuję do niego wiązki z komputerem.

Problem: Na obrazkach schematycznych tam gdzie jest zakładka DME (tak jest określany komputer?) jest pokazany komp. od strony kierowcy a ja miałem przecież od strony pasażera. Stąd nadal nie wiem jakiej wiązki i komputera szukać. Nie zgadzają mi się położenia wiązki i komputera (prawa/lewa strona). Poradziłem z samodzielną wymianą silnika wraz z rozkręceniem poprzedniego i diagnozą uszkodzenia oraz wyliczenie opłacalności ale nadal potrzebuję Waszej pomocy z tym tematem.