Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. tak jak w temacie mam kolejne pytanie jak się szperuje dyfer w bmw? nie chodzi mi o jego zaspawanie tylko o szpere powiedzmy 40% jest to wo gule możliwe? wiem ze układ ten działa pod wpływem tarcia ale żeby zwiększyć to tarcie i układ ruznucowy żeby pracował ciaśniej co trzeba zrobić? domyślam się ze włożenie grubszych podkładek(pierścieni ślizgowych) nie wystarczy? a i jeszcze zapytam ma ktoś morze satelity do sprzedania? Lub uszkodzony dyfer.
Opublikowano
Wymiana dyfra na taki ze szpera orginal ma 25% mozna kupic szpere sportowa ok 40 % ale koszt ok 3000 tys zl ostatecznie jest patent na zacisniecie szpery ale nie polecam ze wzgledu na obnizenie zywotnosci

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
wiem już o co chodzi z tym dyfrem i ze szpera:) ale teraz inne pytanie czy jeśli bym zmienił te podkładki na grubsze to na ile by mi wystarczył dyferek? nie mam zamiaru ciągle palić gumy i wo gule ale czasem jest milo polecieć bokiem. :D i jeszcze coś czy mogą być dwie cieńsze podkładki na jednej stronie czy musi być koniecznie jedna grubsza? bo nie chciał bym zęby robota poszła na marne a dyferek był hałaśliwy?
Opublikowano

Powinna byc jedna Ale tak szczerze do okazjonalnego latania bokiem szpera 25 % spokojnie daje rade wiec po co kombinowac pod gorke

Proponuje ci pojezdzic na seryjnej szperze a jak dojdziesz do etapu ze bedziesz pewny ze potrzebujesz mocniejszej wtedy sobie zacisniesz Ja uwazam ze to bez sensu tak szczerze

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
hm... no oki to mam inne pytanie bo mam dyferek od e30 ze szpera 25% ale.... na jednej satelicie brakuje jednego zęba i teraz pytanie czy od innego dyfra z tym samym przełożeniem pasują satelity? i czy nie wpłynie to na jego hałaśliwość oraz czy pozostanie nadal przy tej szperze? a i w tym dywsze są cztery podkładki ślizgowe po dwie na stronie i jestem ciekawy czy tak jest w oryginale czy morze ktoś tam już coś cudował?