Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam co powiecie o bmw e 30 320 88r nie chodzi na benzynie dostaje paliwo wtryski wymienione zaworek na listwie wtryskowej wymieniony przepływomierz wymieniony dalej echo auto chodzi na gazie ale nie chce na benzynie do tego falują obroty :( czekam na jakieś podpowiedzi bo moje pomysły zostały wyczerpane może komputer ?
Opublikowano

Witam

Prześledź dokładnie instalację w miejscach gdzie wchodzi w nią instalacja elektryczna od gazu. Miałem w poprzednim 316i taki motyw, że kabelek się pod izolacją rozłączył (pod kolektorem dolotowym, okolice instalacji elektrycznej listwy wtryskowej) i auto nie chodziło mi na benzynie.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
na wtryski paliwo lwci i pojawia sie sygnał kiedy ma wtrysk pylic podejrzewam ze moze to byc czujnik wału wtedy wtryski nie beda szły wtedy kiedy ma byc praca silnika
Opublikowano
myślę ze to nie czujnik położenia walu bo z kod by się brała iskra jeśli byłby uszkodzony? morze to być wina LPG przejrzyj cala instalacje.... a jak ja palisz na benzynie to słychać wtryski jak pracują? takie cykanie pod maska...
Opublikowano
myślę ze to nie czujnik położenia walu bo z kod by się brała iskra jeśli byłby uszkodzony? morze to być wina LPG przejrzyj cala instalacje.... a jak ja palisz na benzynie to słychać wtryski jak pracują? takie cykanie pod maska...

nie slychac cykania ale nie wiem czy w tej wersji po zaplonie powinna pompka paliwa sie odezwac u mnie nie odzywa sie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no to może pomkę sprawdź? Może gdzieś napięcie do pompi nie dochodzi luba padł przekaxnik od tej pompki.
Opublikowano
mam pytanko do e 30 320 88 r pasuje przeplywka od e 34 525 bo mam tanio do kupienia problem z odpalaniem byl w komputerze zmienilem i problem z glowy tylko musze rozwiazac problem z obrotami dostal strzał z gazu i klapka skrzywiona pomimo gumy ktora spadla :D