Skocz do zawartości

wymiana amortyzatorów, czy trudno i co jeszcze wymienic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam posiadam bmw e46 320d rok 99. moje amortyzatory wymagają juz jednak wymiany (wycieka olej z jednego a z przodu się zablokował-niewiem czemu co i jak :( woogole nieodbija jak naciskam na maske, a z tyłu goni jakby trzymała sama spręzyna) mam pytanie, co jeszcze oprócz amortyzatorów, osłon i oldbojów powinno się wymieniac? ponieważ jest to moja pierwsza wymiana. Chciałem jeszcze zapytac jak to jest z wymiana przednich amortyzatorów? bo ponoć w tyle wyskakują bez problemu a z przodu trzeba poźniej coś regulować czy ustawiać (tak wyczytałem na innym forum i zaskoczony byłem bardzo) chciałem jeszcze zapytać czy jeżdzi ktoś na tym zawiasie i czy sprawdza się on (chciałbym żeby wytrzymało z te 2-3 lata chocaz) http://moto.allegro.pl/item874842656_amortyzatory_sportowe_bmw_e46_98_tuning_mts.html . prosiłbym bardzo o pomoc, gdyż muszę wymienić amorki w przeciągu 3 tygodni. pozdrawiam
Opublikowano
poprzedni tez miałem blisten b6 i sprezyny obnizajace o 4cm :) tylko teraz niemam kasy na komplet blistenów za 2 tys :( a niechciałbym z 2 niesprawnymi amorami jezdzic, o ile są one niesprawne, jak uwazacie?
Opublikowano

witam,

moze nie wniose za duzo do Twojego postu, ale rowniez czeka mnie wymiana amorow.

przegladajac alledrogo tez mi te MTS-y wpadly w oko. u siebie mam zawias sportowy.

zastanawiajaca jest wg mnie cena tych amorkow (600 plnow za komplet sportowych - cos nie tak wg mnie)

byc moze ktos z szanownych kolegow mial okazje cos o nich slyszec.

powazanko :cool2:

Opublikowano
a powiedzcie mi czy można np na amorki meyle albo monroe dać sportowe spreżyny obnizające o -4,-6 cm? bo tak w sumie też bym chciał zrobić tylko niewiem czy będą pasować spręzyny... prosiłbym o pomoc