Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie znalazłem wątku więc pytam

wymieniam sonde w m50b20 ponieważ gaziarz który mi montował lpg sekwencje widział na kompie przy regulacji gazu ze mam za dużą dawke i powiedział że sonda leży :shock: (lpg mam wpięte w sondę- wiec nie piszcie ze sonda nie ma nic do gazu) faktycznie auto mi pali dosc duzo, ale czy po wymianie sondy trzeba na komputer jechac kasowac jakiś błąd??, wczesniej jej nie podpinałem więc nie wiem czy wogóle jakies błędy są ale nie wiem jak po wymianie sondy. z goory dzięki

Opublikowano

witam

tez wymieniałem sonde i zadawałem to pytanie

koledzy z forum mowili ze nie trzeba ze po przejechaniu kilkunastu km powinno byc dobrze

jak masz dostęp to sobie wykasuj

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano
wystarczy zrobic reset dme... jest na forum jak to wykonac.. nie potrzeba kompa do tego... wystarczy kawałek kabelka i 15 min wolnego czasu
Opublikowano

reset kompa mam rozumiec? czyli chodzi o odpiecie akumulatora zwarcie kabli ze sobą zapiecie baterii itd......jezeli o to chodzi to czytalem całą ceremonię jak to wykonac,

(pytam dla pewnosci bo nie bardzo wiem co miałes na mysli przez "dme")

a jak to sie ma do sekwencji, czy nie kasuje konfiguracji??