Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań odnośnie mojej beci:

1.

Mam problem ze skrzynią biegów a konkretnie z jedynka :( Bardzo często zdarza sie ze mi poprostu wyskakuje przy ruszaniu albo mam duże kłopoty z wrzucaniem :/ Porblem nie wysteuje jeśli samochód chociaż minimalnie toczy sie.

2.

Radio BMW Buisness gubi po wyciągnięciu kluczyku ustawienia balasu

3.

Czy może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tymi woma zbiorniczkami na spryskiwacz i jak włącza sie ten od reflektorów bo czasami sam spryskuje razem z szybą

4.

Mam silnik 2,0i 24v 150 Km bodajże m52 (??) i nie wiem czy rozrząd napędzany jest paskim czy tez łańcuchem

5.

Nie mam wielofunkcyjnej kierownicy a klima jest na pokrętła i zastanawiam sie nad przeróbką. Czy starczy więc podłączyć nowy sterownik klimy tzn ten na przyciski czy jakieś poważniejsze przeróbki są potrzebne podobnie z kierownicą :/

6.

Po jakim przebiegu może polecieć tylne zawieszenie??

Mam jeszcze kilka pytań ale w tej chwili ich nie pamiętam więc pewnie zagrace forum wkrótce....

The ultimate driving machine
Opublikowano

3. Jeden zbiorniczek jest do intensywnego zmywania, drugi "normalny", spryskiwaczy reflektorów osobo się nie uruchamia - uruchamiają się same co 5 użycie spryskiwaczy szyb.

4. Łańcuch.

5. Poważniejsze przeróbki.

6. Przy każdym.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
3. Jeden zbiorniczek jest do intensywnego zmywania, drugi "normalny", spryskiwaczy reflektorów osobo się nie uruchamia - uruchamiają się same co 5 użycie spryskiwaczy szyb.

Pod warunkiem, ze masz wlaczone swiatla.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Mam problem ze skrzynią biegów a konkretnie z jedynka :( Bardzo często zdarza sie ze mi poprostu wyskakuje przy ruszaniu albo mam duże kłopoty z wrzucaniem :/ Porblem nie wysteuje jeśli samochód chociaż minimalnie toczy sie.

nie Ty jeden :naughty:

mam dokładnie to samo ale nie bardzo wiem jak rozwiązać ten problem

- ASO we Wrosławiu chce 900 zł za wyciągnięcie i rozebranie skrzyni + części w zależności co padło (ciekawe tylko ile mogę kosztować te części)

- w 2. warsztatach co niby specjalizują się w naprawach BMW nie chcą nawet słyszeć o rozbieraniu skrzyni tylko chcą kupować skrzynie na szrocie i wymienić.

Już kilka razy czytałem na forum, że komuś jedynka wyskakuje ale nie widziałem informacji o naprawie :mad2:

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
Wymiana wodzika i przesówki o ile wiem nie jest droga bo nie tzreba grzebać w skrzyni. Ale czy ktoś moze wreszcie powiedziec czy to jest kwestia tylko tego?? Bo jeśli tak to jutro jade do majstra - mam dość już tego, zresztą pisałem już o tym na 3 innych forum :/ i nikt nie byl w stanie odpowiedziec:(
The ultimate driving machine