Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W końcu sie udało znależć E91 :D 2007 rok ( przedliftowa)

No i po tygodniu jezdzenia ( bardzo przyjemnego) pojawił sie problem a w zasadzie 2 problemy:

1. Wyciek oleju z pod zacisku przewodu ( hydraulicznego) który prowadzi do chodnicy oleju

Wąż nr 1 lub 2

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VU31&mospid=48831&btnr=17_0315&hg=17&fg=05

Czy da radę bez wiekszych problemów wyciągnąć ten przewód i naprawić ( może lepiej zacisnąć ) czy trzeba kupić nowy.

2. Zauważyłem ze na rurze która wychodzi z turbiny na samym dole przy wejsciu do intercolera jest lekko zapocone taak jakby delikatnie pociło sie olejem spod tego zacisku czy to normalne??

częsc nr 1

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VU31&mospid=48831&btnr=11_3658&hg=11&fg=40

Auto ma przebief 101000 ( potwierdzony) ale od listopada 2009 ( sprowadziłem ) do 1.02.2010 stało na zewnątrz (mróz do -30 itp) czekało na mały remont blacharski ( zderzak tył pas tył i klapa pozatym zero uszkodzeń) .

Silnik pracuje idealnie zero błędów na komp zero spadków mocy wachania obrotów itp

Możecie sie wypowiedzieć

Dzieki za wszelkie informacje

pozdr

Opublikowano

Ad1) Jeśłi puściło na łączeniu, tylko nowy przewód, nic nie dorobisz raczej z uwagi na specjalne złączki, także lepiej kupić nowy przewód i mieć z głowy i nie martwić się.

Ad2) Było. Po prostu.. olej zapocenie. ;)

Pzdr.

Opublikowano

Generalnie nie lubie jak coś mi sie poci w aucie :wink: :wink:

ten wężyk to tylko ASO??

Opublikowano
Generalnie nie lubie jak coś mi sie poci w aucie :wink: :wink:

ten wężyk to tylko ASO??

Uroki turbo mój drogi, pozostaje tylko regularne mycie ;) hehe

Przewód tylko ASO.

Pzdr.

Opublikowano

jednak kultura silnika w E46 330d ( 204PS) jest dużo wyższa. :wink:

Przez dwa lata nie było takich przykrych niespodzianek.

Faktycznie częste mycie może być jedynym lekarstwem na pocenie heh.