Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam. \

W mojej e30 mam tarcze z przodu niewentylowane. Mam okazję kupić zaciski z jarzmami do tarcz wentylowanych. Pytanie jest takie, czy mi te zaciski z jarzmami podejdą i będe mógł kupic tarcze wentylowane???

Opublikowano
Witam. \

W mojej e30 mam tarcze z przodu niewentylowane. Mam okazję kupić zaciski z jarzmami do tarcz wentylowanych. Pytanie jest takie, czy mi te zaciski z jarzmami podejdą i będe mógł kupic tarcze wentylowane???

ależ oczywiście bez problemu .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

podziękował pieknie. Jak wymienie to mam nadzieje że nie będą mi się hamulce przegrzewały.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
też nad tym myślałem, miesiąc temu wsadziłem nowe bebny, szczęki, cylinderki z TRW/lucas i szkoda by było teraz zmieniać. a chodzi mi głownie o przód gdyż dwa mocniejsze hamowania ze 100-120km/h powoduje ze już praktycznie nie mam hamulców. A tył trzyma. Po nagrzaniu nawet czuć ze tył siada przy hamowaniu a przód już nie wydala. A co myślisz by układ zalac płynem dot5.1??? Nie będzie problemu ze sprzęgłem??
Opublikowano
Pozostań przy obecnym płynie,jedynie go wymień z własnego doświadczenia wiem że zmiana na bardziej wyczynowy nie wpływa korzystnie na pompę hamulcową i używane uszczelniacze w całym układzie .
Opublikowano

Witam

DOT 5.1 to przesada do E30 318i - przecież to żadna rajdówka, ani wyczyn :duh: Dobrego płynu DOT 4 nie zagotujesz tak łatwo :cool2:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• Zasłużeni forumowicze