Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to mój pierwszy post na tym forum wiec proszę o wyrozumiałość. Opcja szukaj była jednak nic nie znalazłem pasującego do mojego problemu :( Zatem do rzeczy. Kupiłem 320 w ropie i mam problem z centralnym zamkiem i otwierającymi się szybami. Centralny zamyka auto i po chwili otwiera je, ewentualnie jeszcze dzieje się tak że jak próbuje zamknąc auto z centralnego to po nacisnięciu przycisku "lock" centralny próbuje zamknąc auto, po 2 sekundach otwiera je otwierając przy tym wszystkie szyby i szyberdach, dodam że światełko raz gaśnie a raz nie. Stało się to dzis po umyciu autka na myjni, wiec ewidentnie gdzieś dostała sie woda i coś się poprzestawiało :(

Dodatkowo zaczeło jeszcze szaleć lewe lusterko bo potrafi samo się złożyć i rozłożyć :(

Zauwazyłem też ciekawą rzecz a mianowicie siedząc w środku można zamknąć auto przyciskiem ryglującym drzwi, i pilotem ... Poruszyłem też kostką łączącą drzwi kierowcy i auto i BMW samo zaczeło się zamykać

Auto pełna elektryka bez alarmu

Ma ktoś z Was jakis pomysł ??

Opublikowano
rzeczy z zamykaniem i otwieraniem uspokoiły się natomiast lusterko nadal wariuje ... czy ta wspomniana płytka jest także odpowiedzialna za składanie lusterek ? czy też gdzie indziej trzeba szukać przyczyny. Z góry dzięki za odpowiedzi. :)
Opublikowano
Tak mam Webasto do podgrzewania płynu typ Termo Top C 12v/5kw moc. Podłączone od góry kostki z kablami nie są jakoś specjalnie zaizolowane, gdyż widać tylko kable owinięte czarną izolacją . Myślisz że tutaj może tkwić problem ?
Opublikowano
ja miałem taki przypadek,ze wariował mi centralny,zamykał sie -nie chciał otwierać itp. i przyczyna były zaśniedziałe styki w przekaźnikach modułu komfortu(sterownik wspomniany przez kolege) za schowkiem...
Opublikowano

oddałem autko do elektryka i wypatrzył, ze kostka łącząca drzwi kierowcy i autko była mokra... wysuszył, zaizolował dwa dni spokoju i znów to samo :( auto zamyka się normalnie jak wyjmie się kluczyk i zamknie siedząc w środku, tak samo też działa zamykanie z guzika na tunelu środkowym...

jakieś pomysły Panowie :)