Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Wszystkich. W mojej 523 cięzko pracuje pedał sprzęgła jak w starym wartburgu :D , ale biegi wchodzą koncertowo ,nic nie szarpie . Co może być powodem , prosze o pomoc .
Opublikowano

Moge jedynie napisać, że mam to samo :mad2:

Tyle, że ja myśle o wymiane sprzęgła z dociskiem - podobno 750 zł w ASO we Wrocławiu

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano

witam kolegów!

ja własnie jestem po wymianie sprzęgła i może u mnie aż tak ciężko nie chodziło to i tak wymieniłem komplet bo łożysko już było na wykończeniu a w dodatku miałem ułamany taki plastykowy bolec pod ramieniem wysprzęglającym, choć trzymał się on na miejscu do czasu gdy nie zdjałem skrzyni! ale przejdźmy do sedna sprawy! swoje stare sprzęgło sprzedałem znajomemu który szykował sie do wymiany bo właśnie cholernie ciężko mu chodziło sprzęgło aż noga go bolała! facet kupił odemnie docisk i tarczę były w idealnym stanie i w sklepie nowe łozysko ! a po zdjęciu skrzyni okazało sie że jedyną rzeczą jaką miał uszkodzoną to ten plastykowy bolec który u niego całkiem się rozleciał i łożysko wysprzęglające szło krzywo po wałku i się zacierało stąd ten opór przy wysprzęglaniu!! głupi plastyk jest praktycznie nie do zdobycia w sklepie a w ASO tylko na zamówienie a koszt to parę złotych! ja osobiście swój skleiłem i wzmocniłem wkrętem bo robiłem to w niedzielę i nie miałem innych możliwości a znajomy miał o tyle lepiej że robił to w tygodniu i dotoczył to z aluminium!!

Ja właśnie wczoraj odebrałem sobie ten plastyk z ASO bo zamówiłem tydzień temu i wziołem sobie 3szt tylko teraz mam dylemat czy znów zrzucać skrzynię czy poczekać aż coś sie zacznie dziać

pozdrawiam i życze miłej pracy przy skrzyni