Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam taki problem mam bunie z 98 roku 520 i ,i mam taki problem jadać do pracy zapaliły mi sie kontrolki ABS i ASC pojechałem do mechanika żeby podłączył komputer i spoko koleś podłączył kompa wyskoczyły dwa błędy czujnik przód i tył lewa strona pojechałem wymieniłem na oryginalne czujniki pojechałem znowu do tego kolesia podpiol kompa skasował błędy i gitara można jechać wsiadłem ujechałem może z 4 kilosy i znowu powtórką z rozrywki obrót i do gościa znowu na kompa koleś podpiol kompa i wyskoczyło takie coś ???? LONG TERM SCATTER. jeżeli wiecie coto może być napiszcie pozdrawiam
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
witam wszystkich na forum, mam pytanie jaka jest odległość ABS od koronki , wymieniłem już wszystko co możliwe i dalej mam problem z tymi cholernymi absami komputer pokazuje ze z prawej strony z przodu pokazuje ze jest zadurza odległość absu od koronki ???????
Opublikowano

sam wymieniałeś czujniki czy robił to mechanik?

czy na pewno czujnik jest dobrze przykręcony? miejsce w ktorym byl stary czujnik bylo wyczyszczone z ew. pozostalosci po starym czujniku i rdzy?

może po prostu czujnik nie siedzi dokładnie na swoim miejscu.

Opublikowano
w tym linku o tym bledzie LONG TERM SCATTER ja tez tam pisalem.okazalo sie po wielu trudach ze to wina sterownika.naprawa 90 funia plus wysylka.na e bay taki sam 70 ale trzeba go programowac pod auto.sensory abs nie moga byc za daleko albo za blisko.jest gniazdo i jak kolega wyzej napisal moze byc jakis syf pod czujnikiem.smiech na sali ale ja walczylem z tym problemem ponad rok.pewnie w polsce bylo by latwiej.powodzenia w rozwiazaniu problemu
Opublikowano
Robiłem to sam wyciągnelem stary czujnik oczyściłem wszystko na glanc założyłem czujnik poskręcałem wszystko odpaliłem auto i jazda po przejechaniu jakiś paru metrów deptam po hamulcu ale pedał hamulca wali mi tak jakby ktoś mi młotkiem w niego udezal nie-wiem już co mam robić i ten cholerny błąd na kompie .LONG TERM SCATTER masakra . a i dodam ze to automat dzięki z góry za pomoc