Skocz do zawartości

Kontrolki EML i trakcja nagle zapalenie od czego??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzis pojawil mi sie maly problem jechalem i tak od nieczego zapalily mi sie kontrolki trakcji i EML nie wiem co jest grane nie ma mocy ale zgasilem i odpalilem i przez pare kilometrow bylo ok potemm znowu gdy zgasilem zrobilem okolo 20 km do domu i jest ok ae samochod zzaczol sie dusicnie chodzil na obroty wie moze ktos czym to jest spowodowane??z gory dzieki
NIe Jedz Szybciej Niz Twoj Anioł Stroz Potrafi Laatac
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
EML odpowiada za sterowanie silnikiem i gdy sie zaswieci to autko przechodzi w tryb awaryjny i gdzies czytalem ze odcina czesc mocy by czegos nie uszkodzic ale nie jestem pewny, podepnij kompa i bedzie wiadomo.
Opublikowano
No sprawdze to o ile uda mi sie jutro doleciec na dystansie 150km . dzieki za info
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz problem z elektryczną przepustnicą. Na 90% problem przejściowy z uwagi na porę roku.

Jako, że EML jest istotnym elementem układu ASC/DSC jego usterka powoduje zapalemie sie kontrolki "trakcji".

Oczywiście jedynym sensownym rozwiązaniem jest w pierwszej kolejności diagnostyka komputerowa. Przyczyn usterki może być wiele, np: zabrudzona przepustnica, zaśniedziałe styki w kostce, uszkodzony przewód lub co najbardziej prawdopodobne, niskie temperatury wpływające na pracę dość precyzyjnego i leciwego urządzenia jakim jest EML w Twoim aucie. Istnieje oczywiście opcja trwałego uszkodzenia przepustnicy.

Opublikowano
NO pocieszyles mnie kolego oby nic na trwale sie nie zepsulo ale forka stala na tych mrozach czasami po 3 dni bez ruchu i bylo wporzadku:/ Jutro podlacze pod kompa i dam znac jak i co..dzieki za odpowiedzi
Opublikowano
witam miale podobny problem i byla to przepustnica jak podlaczalem pod kompa to wychodzil blad sondy tak wiec w kompa nie zabardzo wierze co do tej usterki
Opublikowano
to co w takim razie zrobiłeś ? zmieniłeś przepustnicę ? a wogole dobrze rozumiem ze Przepustnica = przepływomierz ??
Opublikowano
witam zobilem dzis diagnostyke podlaczylem pod kompa i wyskakuje czujnik biegu jałowego jak myslicie trzeba wymieniac czy wystarczy przeczyscic bo czasem sie swieci to EML z trakcja a czesem nie i czy moge tak jezdzic nie uszkodze silnika w ten sposob??
Opublikowano
a sprawdziłeś na początku wszystkie bezpieczniki .... ja kiedyś też tak miałem ale w 7er , zapaliła się kontrolka EML auto w trybie awaryjnym i żadnych błędów na kompie ... dwa tygodnie szukałem a okazał się spalony bezpiecznik ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
NO mozliwe sprawdze rano ale to by sie caly czas palilo a nie tylko czasami i gaslo:/