Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam otóż mam nastepny problem z czego wcześniejszych jeszcze nie rozwiązałem:/ PO odpaleniu auta wycieraczki i spryskiwacze działają przez jakaś minute, a potem spryskiwacze nawet nie spluną a wycieraczki działaja tylko na najwyższych obrotach i nie wracają na swoje miejsce tylko potrafią sie zatrzymać na środku szyby. Pozdrawiam
Opublikowano
Sprawdź jaki masz przekaźnik pod kolumna kierownicy. Jeżeli znajdziesz tam taki większy prostokątny ,niebieski przekaźnik z napisem- Wi-Wa Lo - no to on jest walnięty.Miałem podobne objawy.Pewnie masz M40 silnik
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
u mnie padl przekaznik ktory znajduje sie za schowkiem -czarne pudelko wysokie na 2-2,5 cm szerokie na okolo 5 i dlugie ze 7-8 cm - w srodku sa dwa styczniki ten z brzegu do wolnego i czasowego wlaczanie wycieraczek a ten stycznik na srodku plytki do szybkiego wycierania- wypala sie styk mozna probowac go naprawic lub kupic taki stycznik i go wynienic lub na allegro kupic kompletne sterowanie wycieraczek juz przechodzone a jest jeszcze opcja kupic w srewisie nowy sterownik -ja mialem wypalony styk w przerywaczu do czasowego i wolnego chodzenia wycieraczek sam to naprawilem nic trudnego- pozdrawiam
jedynakk