Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a mi pali 23l na sekwencji :8)

jeżdżę tylko po mieście i to po kilka km i to raz na tydzień

swiece, fajki, sonda( wymieniona, 2ga po diagnozie niby działatylko nie wiem czy w 100% taka jak ma być :x)

Opublikowano
Korni 8808...mysle,ze jest cos nie tak z ta sekwencja...a ile pali Ci na benzynie?Mi moja nawet z uszkodzonymi sondami nie przekroczyla 20 litrow...nigdy.To zrozumiale,ze jak robisz tylko po kilka km raz w tyg to autko nawet sie nie rozgrzeje...musi spalic wiecej a biorac pod uwage,ze gazu spali wiecej...moze i lyknie tak duzo...musisz sprawdzic ja na benzynie i w trasie.Jesli wtedy spalanie bedzie duze to trzeba szukac przyczyny.Pozdrawiam.
Opublikowano
dla mojej 3.0 R6 średnio (tu i tam) lato 15 zima do 17l lpg sekwencja. trasa 12l lpg przy 140km/h. jest dobrze ale wiem że taką ilością zadowoliłbym V8. . ..niestety(albo i stety bo dla każdego coś fajnego) pod maską naszych siódemek kryją się bardzo różne technologicznie silniki i myślę że to właśnie to powoduje to niesprawiedliwe spalanie do poj. i liczby garnków. . .
Opublikowano

na trasie na kompie mi pokazuje tak około 14-15

a z gazem jeszcze nie byłem u magika, dopiero się będę wybierał więc może coś podreguluje

teraz się będę zabierał za auto, w zimie nie jeździłem i nie miałem jak go robić

Opublikowano
Witam dzisiaj sprawdzałem spalanie lpg zbiornik był pusty zatankowałem za 50zł ok 22L miasto 30% trasa 70% szybkość drogi normalne 70-110 autostrada 130-150 komputer pokazał 12,8l/100km a wyszło 14,5

PASJONAT E32 posiadałem E32:730R6,730V8,750V12

......................................................................

POSIADAM E32 750 V12 SPRZEDAJE CZĘŚCI

TEL 513068207

Opublikowano
Witajcie ! ja swoją 740i kupiłem bez gazu i uczyłem się jezdić automatem [wcześniej 2 piątki z R6 zagazowane] na początku mi paliła i owszem około 18 Pb po kilkuset kmach w trasie zszedłem do około 11 Pb na ekonomiku po założeniu sekwencji mam średnie spalanie w cyklu mieszanym 13_14 LPG {w piątce R 6 2,5L spalanie miałem około 12 l LPG]
Opublikowano
Czyli jednak da sie...a tylu tu niedowiarkow.4.0 V8 to silnik juz z troche innej epoki jak M30 dlatego nie dziwcie sie,ze chociaz wieksza pojemnosc spala tyle samo albo mniej niz 3.0.Prawda jest jednak taka,ze M30 to silnik słoń...nie do zajechania.Pozdrawiam.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hehehe...

U mnie podobnie - tej zimy odnotowuję wyjątkowo duże spalanie godne v12 :mrgreen: (trasy do 10km po mieście - ok 25l/100km :mad2: ). Albo to kwestia pogody (zima zimą, ale bez przesady...), albo faktycznie coś mamy nie tak. Na początek stawiałbym na upaloną sondę lambda a dopiero po jej sprawdzeniu szukał innych przyczyn.

Pozdro

i tu jest feler ładna a wcina za trzy hehehe :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

robię małego update-a

bylem na regulacji gazu tj. kolo poprawił mi mapy wtrysku

nie dość że zaczął równiej (ładniej) jakoś bardziej miękko chodzić

to jeszcze spalanie spada, na razie widzę po kompie,

o ile spadnie to się okaże

ale ogólnie jestem zadowolony :D

Opublikowano
Witam wczoraj zrobiłem 185 km z okolic Rybnika do Kochanowic średnie spalanie na kompie wyszło 11,2L/100km szybkość 80-110 i 2 kawałeki 150km/h jazda na LPG.Pozdrawiam

TEL 513068207

Opublikowano
Witam ta średnia wyszła przy delikatnym obchodzeniem się z gazem chwilowe spalanie przy prędkości 120km/h 10L

TEL 513068207