Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie prośba o interpretację.

Wczoraj robiłem diagnozę mojego DDE DIS'em. Na osłuch jest efekt niewłaściwie palącego cylindra i trochę telepie. Błędów nie było, korekcja na wtryskach poniżej +-1. Parametry jakie odczytałem z "filmu" nakręconego VMwarem podczas testu są ok, poza przepływką. Tu są spore odchyły, wypięcie przepływomierza wywala błąd i nie powoduje zmiany pracy silnika. Moje pytanie czy takie odchyły to norma? Zrobiłem wykres charakterystyki pracy podczas przyspieszania, szkoda że DIS ani INPA w ten sposób tego nie obrazują. A może się mylę?

Proszę rzucić okiem i ocenić czy to się mieści w normie.

http://img237.imageshack.us/img237/3046/airmaswykres.th.jpg

Opublikowano

W samym disie jest test przepływomierza, robiłes go?

Z czego(jakiego programu) pochodzi wykres który wkleiłes powyzej? też dis?

Opublikowano

Wykres nakreśliłem sam, by lepiej sobie te odchyły zobrazować, przeglądając wideo (klatka po klatce) kręcone podczas testu właśnie DIS'em. Niestety nie ma tu (w DIS) takiej wygody jaką oferuje VAG-Scope więc cyferkę do cyferki trzeba prześledzić. INPA, nie pamiętam którą mam, podaje wartości przepływki tylko do 500 mg, więc testowałem DIS'em.

Zassałem dziś BAVARIAN TECHNIC (nowy soft, jest opcja live-data na wykresach) i zobaczę jutro czy któryś z fejsów jakie mam to pociągnie.