Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam krótkie pytanie. Co zrobić gdy chcemy zmienić kluczyki do auta. Czy wiąże się to z wymianą wszystkich wkłądek, stacyjki itd, czy można kupić surowe kluczyki i zakodować na nowo, tak żeby stare nie działały (tak jak bodajże w nowszych oplach) ? Przykładowo zamawiam w serwisie nowe kluczyki, surowe, które mogą zostać np. zakodowane tak, żeby nie działały stare (np zgubione, lub kluczyk, który przykładowo się właścicielowi "zgubił") ? Czytałem gdzieś że koszt kodowania kluczyka+kluczyk to ok 450-800zł I teraz pytanie czy da się tak zakodować nowy kluczyk, żeby te stare były bezużyteczne?
Opublikowano
Nie podam źródła, moze ktoś to potwierdzi - czytałem gdzieś, że można zaprogramować do 10 kluczyków, potem to wymiana modułu EWS (chyba tylko?). Ale jednocześnie aktywne mogą być maks. 4 klucze. Zparogramowanego w pamięci immo klucza nie można już wykasować (w praktyce pewnie jest jakiś sposób), ale myśle że deaktywować można.
Opublikowano
Ale jak np. zmienie ews i kluczyki to jest szansa, że ktoś będzie miał problem z odpaleniem poprzednimi kluczykami? Bo o to mi właśnie chodzi. Co tu dużo mówić, jestem prawie zdecydowany na auto ale jest od handlarza i brakuje jednego kluczyka a nie będę ryzykował.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czytałem na forum ze koledzy kodowali jeden kluczyk to drugi przestał działac. Mozna zakodowac 2 kluczyki ale trzeba miec je w reku , wiec jesli Ty zakodujesz jeden to wydaje mi sie ze tylko ten bedzie działał,reszta nie. Jesli sie myle niech mnie ktos poprawi. A co do tego auta to mozesz sobie zrobic jakies zabezpieczenie przed kradzieżą

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Witam, mam krótkie pytanie. Co zrobić gdy chcemy zmienić kluczyki do auta. Czy wiąże się to z wymianą wszystkich wkłądek, stacyjki itd, czy można kupić surowe kluczyki i zakodować na nowo, tak żeby stare nie działały (tak jak bodajże w nowszych oplach) ? Przykładowo zamawiam w serwisie nowe kluczyki, surowe, które mogą zostać np. zakodowane tak, żeby nie działały stare (np zgubione, lub kluczyk, który przykładowo się właścicielowi "zgubił") ? Czytałem gdzieś że koszt kodowania kluczyka+kluczyk to ok 450-800zł I teraz pytanie czy da się tak zakodować nowy kluczyk, żeby te stare były bezużyteczne?

Widzę , że jesteś z wrocławia , podjedz sobie na ulicę Przedmiejską 1 (specjalizacja BMW) tam dowiesz się wszystkiego , a nawet dorobisz kluczyk i (zakodujesz) tel71 355 99 61 :cool2: