Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na allegro są dostępne kpl. zespoły szkieł reflektora

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=59836489

Niestety moje reflektory są firmy BOSCH i jak napisał mi właściciel aukcji na allegro, nie będą pasowały.

Podobno ten plastik dookoła szkła (tego z allegro) ma inny kształt i nie pasuje do reflektorów BOSCH-a.

I teraz pytanie:

czy ktoś z Was próbował wylkeić z tego plastiku samo szkło i wkleić w stary, oryginalny plastik firmy BOSCH ?.

Czy da się to zrobić/, czy szkło będzie pasowało kształtem do innego plastiku?, wreszczie jak go odkleić by nie zbić - czy jest jakiś sposób na ten gumowaty klej?, może nacinać nożykiem?.

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano
da sięto zrobić. będzie pasować bo to w sumie te same szkła. Co do kleju to postaw to na kaloryferku niech troszke złapie ciepelka i nozykiem zaczniesz nacinać a poźniej to juz pojdzie
Opublikowano
Co do kleju to postaw to na kaloryferku niech troszke złapie ciepelka i nozykiem zaczniesz nacinać a poźniej to juz pojdzie

Ojj, to muszę czekać z tym do zimy bo teraz kaloryfery u mnie zimne, jak nieprzymierzając... . :? :)

Dzięki za odpowiedź.

Domyślam się, że wklejenie załatwię takim samym klejem jak ten do szyb samochodowych.

Pozdrawiam

Robert