Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś pomysł jak wyłączyć w NCS , INPie lub gdzie indziej automatyczne grzanie tylniej szyby jezeli temperatura jest niższa od 0'C.

Denerwuje mnie to gdy wyjeżdżam z garażu i jadę do pracy , szyb nie mam zamarzniętych a jak tylko czujnik wyczuje temperaturę poniżej zera to włącza mi ogrzewanie . Dodatkowo ogrzewanie gdy chodzi zakłóca mi nie które stacje radiowe więc dodatkowa denerwuje mnie gdy chodzi . Chciałbym sam decydować kiedy powinno być włączone

Pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
lub w ncs przy kodowaniu po fsw opcja HHS_AUTOMATIK spadź czy nie masz tu active

Nie mam na active -- a dalej mam automat grzania

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mógłby ktoś napisać krok po kroku jak zmienić temperaturę przy której ma się załączać automatyczne podgrzewanie szyby jeżeli da się, albo całkiem wyłączyć tą funkcję w NCS Expert albo INPA. Kolega tomaszf napisał:

CKM ... automatic heated rear window
ale nie mogę tego znaleźć, i niebardzo potrafie posługiwać się INPA :?
Opublikowano
INPA tego nie zrobi. NCS albo DIS. W DISie tak jak pisał kolega tomaszf: ustawienia Car Memory, Heating/air conditioning/ventilation i funkcja Automatic heated rear window.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano

W takim razie pozostaje NCS, DISa nie mam

lub w ncs przy kodowaniu po fsw opcja HHS_AUTOMATIK spadź czy nie masz tu active

tylko jeszcze nie wiem w którym module tę opcję znajdę. Możesz napisać jeszcze czy przez NCS można ustalić temperaturę przy której ma się załączyć ogrzewanie, czy tylko włączyć i wyłączyć?

Opublikowano
Temperatury się nie ustawia, jest to poniżej plus 4 stopni. Można tylko włączyć lub wyłączyć tą funkcję.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Powrót zimy i wracam z tym problem z nadzieją, że tym razem ktoś mi pomoże. Znalazłem wpis HHS_AUTOMATIK w module ABG, ale akurat w tym module kiedy dochodzę do momentu wyboru Basic Functions i następnie "coapireadsggetfswpsw" wyskakuje błąd:

http://img266.imageshack.us/img266/2629/abgu.jpg

Jednak mimo błędu tworzą się pliki w katalogu WORK i plik FSW_PSW.TRC

Ale o dziwo mam na:

HHS_AUTOMATIK

nicht_aktiv

a szyba grzeje.

Co robię źle, czy tę opcję powinienem szukać w innym module? jakim?

Dodam jeszcze, że powyższy błąd nie pojawia się jak z czytuję np. LWS i GM5

I jeszcze jedno odnośnie:

co oznacza "przy kodowaniu po fsw"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego a daty produkcji tych modułow pasują do wieku auta?

Miałem taki błąd przy prupach aktywacji świateł do jazdy dziennej, nowsza wersja NCS-a załatwiła sprawę.

Pozdrawiam

Opublikowano
Kolego a daty produkcji tych modułow pasują do wieku auta?

Miałem taki błąd przy prupach aktywacji świateł do jazdy dziennej, nowsza wersja NCS-a załatwiła sprawę.

Pozdrawiam

A nie wiem, sprawdzę możesz podpowiedzieć gdzie żebym za długo nie szukał...

• 2 lata później...
Opublikowano
INPA tego nie zrobi. NCS albo DIS. W DISie tak jak pisał kolega tomaszf: ustawienia Car Memory, Heating/air conditioning/ventilation i funkcja Automatic heated rear window.

W końcu po trzech latach udało mi się nawiązać połączenie DISa z autem, ale nie wiem jak zatwierdzić kodowanie. Może ktoś podpowie, ustawiłem powyższą opcję na disabled -> zielony trójkąt w prawo. Następnie wyszedłem z kodowania DISa i uradowany poszedłem spać, że się udało. Dziś rano niestety przy odpalaniu ogrzewanie szyby znowu włączyło się :mad2:

Opublikowano

W końcu po trzech latach udało mi się nawiązać połączenie DISa z autem, ale nie wiem jak zatwierdzić kodowanie. Może ktoś podpowie, ustawiłem powyższą opcję na disabled -> zielony trójkąt w prawo. Następnie wyszedłem z kodowania DISa i uradowany poszedłem spać, że się udało. Dziś rano niestety przy odpalaniu ogrzewanie szyby znowu włączyło się :mad2:

Chciałbym usunąć poprzedni post, ale się nie da.

Już znalazłem odpowiedź:

viewtopic.php?f=97&t=108481