Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

własne doświadczenie:

a) w ASO - miał kosztować 1.110 zł + montaż,

b) na allegro: 500 zł (Varta Silver 100 Ah, większy nie wchodzi do E53),

c) demontaż - łatwy i szybki, pod kołem zapasowym,

d) żadnych problemów po montażu, żadnych komputerów etc. RDS widzi teraz nazwy stacji radiowych :)

z rozmowy z pomocą drogową, specjalistą od odpalania: "Proszę Pana, tego silnika nie odpali Pan kablami od innego pojazdu. Albo ma Pan nowy akumulator, albo specjalne urządzenie rozruchowe, inaczej się nie da, bo inny akumulator nie da Panu takiego kopa". Faktycznie, dziś, po 3 kolejnych taksówkarzach z kablami - potwierdzam - jak zdechnie aku - to albo prostownik albo nowy aku.

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano
to jeszcze zależy czy masz dobre aku ale akurat się rozładował czy kompletnie do wyrzucenia ! bo jeśli ta druga opcja to diesla z kabli nie odpalisz i już!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
to jeszcze zależy czy masz dobre aku ale akurat się rozładował czy kompletnie do wyrzucenia ! bo jeśli ta druga opcja to diesla z kabli nie odpalisz i już!

Nowy i świeży jestem, ale już kilka razy w tym roku autko mi zaszwankwoalo na mrozie - slaba bateria.

Mam e53, 3.od, rocznik 04'

Moje doświadczenie:

1. raz odpalił mi z kabli przy rozładowanym aku. Odpalilem z moje Saab'a rocznik 90' (2.0i).

2. raz padł - odpalalem już diesela, bo z bezynki nie dał rady (Golf TDI),

3. raz porażka w myjni. wypchnąłem bydlaka :) kupilem kable na stacji i próbowalem odpalić... nawet ni pisnął. Kupilem w Norauto kable 600A - odpalił od razu nawet od benzyny.

Wniosek - wszytsko jest kwestią kabli. Musza mieć min. 600A przy dieselu.

Opublikowano

Wniosek - wszytsko jest kwestią kabli. Musza mieć min. 600A przy dieselu.

Zgadza się ... jak się kupi słabe kable to można co najwyżej chinquachento odpalić.

• 3 tygodnie później...