Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczy. Jestem tu nowy więc chciałem sie z wszystkimi przywitać. Jestem posiadaczem BMW E36 320i z 91r :D Szukałem postów w wyszukiwarce ale nic takiego nie mogłem nie było co by mi pomogło :cry: Mam taki nietypowy problem. Ostatnio zaczeło coś szwankować mi auto a mianowicie samoczynnie zapalają sie kontrolki na desce rozdzielczej, nawet gdy nie ma kluczyka w stacyjce. Wygląda to tak jakbym przekrecił kluczyk na zapłon tylko w tym problem ze to dzieje sie nawet bez uzycia kluczyka. Kontrolki sie zapalają i po jakiś 15 - 20 sekundach gasną. I ta czynność powtarza sie tak co kilka minut przez co rozładowuje też akumulator. Jedynym sposobem żeby to sie nie działo jest odłączenia aku. Z autem po odpaleniu nic się nie dzieje, można wsiadać i jechać bez żadnych problemów.

Może spotkaliście sie z takim przypadkiem i możecie coś doradzić. Z góry wielkie dzieki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wygląda na zwarcie. Jeśli nie jesteś w stanie namierzyć sam, to udaj się do elektryka. Coś takiego widziałem w aucie, gdzie usterka była gdzieś w obrębie puszki bezpieczników, szczegółów nie znam.

Tytuł wątku sugeruje, że Ci fura płonie :D

Opublikowano

mam podobne objawy nie doszedłem jeszcze co się popsuło żeby nie odłączać aku wyciągam bezpiecznik (1-10) 7

niema tylko central zamka ale nic się nie resetuje