Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. mam pytanie , jak rozwiązaliscie sprawę zakupów na niemieckim ebay-u? Myślę, że ważny temat.

Odpowiedzi typu"zaloguj sie i kupuj" mnie nie satysfakcjonują-wysokie koszty wysyłki, i nie znam języka niem.

Opublikowano

witam!

ja rozwiazalem go tak - moja dziwczyna ma podwojne obywatelstwo i ma rodzine w niemczech (min ojca) - wiec jak cos potrzebuje to dogaduje sie z nim - on licytuje , potem gosciu mu przesyla paczke a on mi ja wysyla busem do polski...... wtedy koszt przesylki jest duzo nizszy niz jakas spedycja czy poczya......

wiem - ale nie kazdy ma taka mozliwosc............ ale zapytales to odpowiedzialem :cool2:

co do ebaya w nimczech to wiem ze ciezko sie na nim zarejstrowac -trzeba min podac telefon domowy i takie tam ...... ale zawsze mozesz kozystac z polskiego ebaya - tylko koszt przesylki jest dosc spory :mad2:

Opublikowano

z tego co wiem to można się zarejestrować i zalogować na polskiem ebay a później licytować na niemieckim.

co do kosztów to nie jest najlepiej - bo jak trzeba będzie zrobić przedpłate to przelew zagraniczny to znowu najczęsciej z 20 zł + później wysyłka (kiedyś widziałem 15 euro) więc czasem przestaje się opłacać

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano

Ja polaczylem wypowiedzi xsilver i Michal-J

Tzn. zalogowalem sie na polskim Ebay i jak chce cos kupic to licytuje, gdy wygram licytacje dzwonie do kuzyna w niemczech i on wysyla maila sprzedawcy z jego adresem :)

Kupilem juz w ten sposob okolo 5 rzeczy i jak dotad zaden sprzedawca nie robil problemow

http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg
  • 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.