Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam taki problem że po podłączeniu komputera servisowego wyskakuje ze mam uszkodzony komputer sterownik silnika. I po pierwsze czemu tam jest napisane DME a u mnie na komputerze MOTRONIC. Komputer jest Bosch 0 261 200 403. A po drugie czy moge założyć inny niż ten czy musi być identyczny gdyż go trudno gdziekolwiek znaleźć.

________

Jakiego auta dotyczy pytanie?? Uwzględnij to w tytule tematu i samym temacie!! Proszę zapoznać się z ogłoszeniem na górze działu E36!!

Edytowane przez Duch0
Opublikowano

Witam

dowiedziałem sie ze 403 jest do manual a 402 do automata

Fajnie, ale ta wiadomość NIC nie wnosi... :D

Co do tematu:

DME = Digital Motor Electronic - jest to właśnie system Motronic Bosch! :cool2:

Musisz znaleźć komputer z takim samym numerem.

Pozdrawiam

P.S. Zmień tytuł tematu bo wygrasz ostrzeżenie :diabel_faja:

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Kolego a jeździ auto?? Co się dzieje. U mnie też jest błąd modułu sterownika oraz wzmacniacza pierwszego sterownika i auto jeździ normalnie.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Kolego autko chodzi na 4 cylindry niedawno zmieniałem uszczelke pod głowicą i od tamtego czasu tak sie dzieje nie pali na 1 i 4 cylinder i nie podaje paliwa a na kompie pokazuje bład modułu DME.
Opublikowano
no to rzeczywiści cza podmienić bo już może padł :/ Jak chcesz to na priv dam ci namiar na gościa odemnie z okolic co częściami handluje używanymi i nowymi.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Wiesz kolego kompa mam juz do kupienia za 2 stówki tylko że wolał bym najpierw sprawdzić czy to napewno to a jak by nie było szkoda by troche wsadzać kasy w rzeczy niepotrzebne bo prawde mówiąc w ostatni czasy sporo już zainwestowałem. I stad pyt czy nadaje się inny bo miał bym kilka od tego motoru tylko nie byłem pewien czy można inny wsadzić.