Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam bmw e36 320i +LPG i od jakiegoś czasu długo mi kręci za nim odpali.gdy jeżdzę na samej benzynie to jest wszystko ok pali na dotyk.myślałem ze pompka paliwowa pada i zmieniłem na nową i nic nie pomogło.nie wiem za co się zabrać.prosił bym o pomoc.
Opublikowano
kula22 wejdź na jakieś forum LPG i poszukaj to znajdziesz parę odpowiedzi i parę możliwych przyczyn takich jak przepuszczający wtrysk, źle zmontowana instalacja i pozostający gaz musi zostać "wypompowany" zanim na Pb odpali, źle podłączona elektrycznie instalacja i jeszcze coś tam było. Ja taki problem miałem praktycznie od montażu instalacji, montowałem kawałek od siebie także nie chciało mi się od razu jechać, pomyślałem że przy pierwszej wymianie filtrów zgłoszę problem. Los tak chciał że 3 ni przed wymianą filtrów problem znikną i jak na razie ponad rok już jest wszystko ok :) Ale wiem że wielu ma taki problem, i często widać na parkingach auta z LPG które muszą trochę pokręcić zanim załapią a więc szukaj, i jak się czegoś dowiesz to daj znać.
Opublikowano

zrób tak

przed zgaszeniem zawsze ale to zawsze gaś na PB

nie na gazie

to pozwoli na oczyszczenie kolektora z mieszanki gazowo powietrznej

przy ponownym odpalaniu samochód dostaje normalną mieszankę powietrze i etylina

zobacz jakie będą skutki gaszenia i odpalania na PB

jak nie pomaga jedź na kompa

Opublikowano
Ja tak próbowałem, i niby pomagało (niekiedy dalej trzeba było pokręcić) jednak to zbyt dobre rozwiązanie nie jest, bo przed gaszeniem przechodziłem z trybu automatycznego na benzynowy, przy ponownym odpalaniu nadal był w trybie benzynowym i nieraz po całym dniu jazdy przypominałem sobie że jeżdżę na benzynie a nie na LPG :mrgreen: Ale spróbować możesz.
Opublikowano
Witam ja mam ten sam problem jak odpalam na samej benzynie odpala super jak odpalam na gazie tez nie najgorzej A jak odpalam na benzynie która po przekroczeniu 2000 obr/min przełacza sie na gaz to juz trzba troche pocheblowac I co to moze byc?