Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam maly problem z ogrzewanie:( Mianowicie: Wiadomo ze silnik musi sie nagrzac zyby lecialo cieple powietrze z dmuchawy, ale kiedy pojezdze juz jakis czas i silnik jest cieply to dmucha mi nadal zimnem:( Ale kiedy sie zatrzymam, i nie wylacze silnika to leci cieple. To jest normalne przy tak niskiej temperaturze na zewnatrz ze podczas jazdy nie dmucha cieplem? Bo chyba nie:(
Opublikowano

Normalne to napewno nie jest.Silnik trzyma odpowiednia temp w czasie jazdy?

Zacznij od sprawdzenia poziomu plynu w zbiorniczku i upewnij sie ze masz dobrze odpowietrzony ukl chlodzenia.

Opublikowano

jw

to podstawa plyn i odpowietrzenie,dokladna instrukcje odpowietrzenia znajdziesz na forum :wink:

"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano
Niedawno wymienialem plyn w chlodnicy wiec temperatura mi nie skacze. Tylko ze jakis czas temu wszystko bylo dobrze, ogrzewanie grzalo ze az wytrzymac sie nie dalo:) I tak nagle sie zapowietrzylo?:( A moze to cos z nagrzewnica? A ile moze kosztowac te odpowietrzenie i wymiana plynu??
Opublikowano
możesz sam odpowietrzyć układ chłodzenia, było na forum wiele razy o tym. wymiana płynu to żadna robota, można zrobić na parkingu, też o tym dużo pisali