Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich szanownych forumowiczów.

Na wiosnę planuję zmianę auta,i póki co faworytem jest BMW E36 w sedanie.ważne dla mnie aby miało instalacje podtlenku LPG :lol: (najlepiej sekwencyjna)wiem ze wsrod fanow marki wkladanie gazu do BMW to profanacja ale jednak wazna jest dla mnie ekonomia a i BMW tez mi sie podoba.Na rynku jest sporo BMW E36 i ceny są bardzo różne. Oczywiście troche mnie odstrasza pojemność silnika w wersji 325i a konkretniej zużycia paliwa, chociaż jeżeli oscylowałoby ok. 15l to nie było by tak źle.

Jeżeli ktoś użytkuje właśnie taki model i chciałby się podzielić swoja opinią (spalanie, czy są problemy z częściami) na ten temat byłbym wdzięczny. Czytałem o aucie na innych stronach, ale to na pewno nie to jak zasięgnąć jezyka na tym forum,jak na dzien dzisiejszy wchodza w rachube wszystkie wersje silnikowe oprocz 1.6l i diesli.chcialbym przeznaczyc na auto max 8500zl.pozdrawiam Sławek

"TAKI EGZĘPLARZ TO PRAWDZIWY UNIKAT A STAN POWALA NA KOLANA !!!" :lol:

nie wróż ze szklanej kuli http://emotikona.pl/emotikony/pic/027.gif

Opublikowano
kolego radził bym skorzystać z :search: .. temat omawiany całkiem nie dawno.. Co do Lpg to tylko sekwencja z innymi będziesz miał więcej problemów niż pożytku, osobiście jestem z tych co gazu nie tolerują, ale jeśli jest juz taka koniecznośc to moim zdaniem lepiej kupić auto bez gazu i samemu zakładać (zawsze wiesz co masz) za kwotę którą dysponujesz kieruj się głownie stanem technicznym a nie pojemnoścą silnika bo moim zdaniem lepiej jechać troszke wolniej sprawnym 1,8 niż szybciej zakatowanym 2,5.
Opublikowano

Witam. Ja mam 2,8 i spalanie miesci sie w 13,5. jak sie wolno jeździ, naprawdę wolno. :mrgreen:

:mrgreen: tyle pokazuje komputer. Ale zadaj sobie sam pytanie po co chcesz kupic bmw 325 które w twoim przekonaniu tyle pali i do tego chcesz je zagazowac?/ :mad2:

juz kolega "lolek0" ci to zasugerował. kup samochód na który bedzie cię stac ale nie w sensie zakupu tylko utrzymania. Wiesz ze 325 ma prawie 200 koni. Tak ku przestrodze. Zeby sie nie okazało ze "duzo sprzetu zero taletu" Jesli czujesz sie na silach ze opanujesz taki samochod smiało kupoj. 325 to tylko sekwa, tak samo 2litry inaczej bedziesz mial duzo problemow z gazownia. 2 litróweczka na vanosie juz zapie..... A myslałes może o 318i tzw iesem. Ma 143 konie i równiez śmiga, tylko jeden warunek musi byc silnik w dobrym stanie. Jeśli kupujesz bmw z myślą o baczkach bo takowe mysli każdemu przychodza do głowy to dokup sobie szperę i bedziesz krecił aż miło. A co najważniejsze w iesie montujesz zwykłą instalacje gazową. Zaoszczedzisz kase, ktora mozesz wydac na jakis fajny felunek lub mody jesli bedzie potrzeba... pozdro rospisałem sie :mrgreen: :mrgreen: :8)

Opublikowano

Witam

Fajnie, że chcesz kupić, ale bez jaj, takie tematy to są co dwa dni. Proszę się wysilić i skorzystać z wyszukiwarki, zapewniam, że odpowie na każde Twoje pytanie :search: :search: :search:

ZAMYKAM

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.