Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kilka dni temu podczas odpalania zauważyłem ze auto nierówno pracuje na wolnych obrotach(niepracował jeden cylinder)po chwili wyskoczył bład

GWAŁTOWNIE NIE PRZYSPIESZAĆ,ZMNIEJSZYC PRĘDKOŚĆ, NAGŁE PRZYSPIESZANIE MOŻE USZKODZIĆ KATALIZATOR PROSZE SIE UDAĆ DO NAJBLIŻSZEGO SERWISU BMW.

Wcześniej juz miałem podobny problem w innym aucie i domysliłem sie ze może to byc cewka.Okazało się że miałem racje.Kupiłem cewke wymieniłem i wszystko jest ok.Zastanawia minie jedna sprawa ,jak sprawdzałem cewki wykreciłem wszystkie świece.Okazało sie że maja jeszcze napisy BMW(marka swiec NGK,cztery elektrody).Wydaje mi się że jeszcze nigdy nie były wymieniane.Czy takie świece(Stare nie wymieniane)mogą uszkadzać cewki?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Okazało sie że maja jeszcze napisy BMW(marka swiec NGK,cztery elektrody).Wydaje mi się że jeszcze nigdy nie były wymieniane.Czy takie świece(Stare nie wymieniane)mogą uszkadzać cewki?

Pozdrawiam.

Możliwe, że poprzedni właściciel serwisował auto w ASO-BMW, tam podczas obsługi montują z reguły części oryginalne. Poza tym w menu znajdziesz przy jakim przebiegu świece winny być wymienione.

Pozdr.

Opublikowano
musisz sprawdzic jesli są platynowe to powinny wystarczyc na około 80 do 100 tys km a jesli są zwykłe to na 30 tys .a jesli chodzi o to czy stara swieca moze uszkodzic cewke to napewno tak choc i same cewki w tych silnika same padały