Skocz do zawartości

Problem z odpaleniem , czy dobrze zdiagnozowałem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, Podejrzewam że mam do wymiany świece żarowe ale wolałbym sie poradzić przed wymianą.

Wsiadam rano do auta -19C wciskam sprzęgło przekręcam kluczyk grzeją się świece odpalam, zrobił 5 razy trata tata i nic, znowu nagrzewam świece przekręcam zrobił 4 razy trata tata i nic nagrzewam znowu i zrobił jedynie 2 razy trata tata i akum siadł. Dzwonie po asistance przyjechał miły pan. Podłączyliśmy kabelki doładował sie troche i odpalamy z kabli i ten sam motyw trata tata i nic kręcił tak samo mocno jak bez kabli potem pan zaczął gazować ja nagrzałem świece wyłączyłem stacyjkę zaraz nagrzałem drugi raz i jeszcze trzeci i dopiero wtedy przekręciłem na zapłon i znowu trata tata i nic.

I teraz nie wiem co jest czy paliwo zamarzło czy świece do wymiany czy jeszcze coś innego bo akum na 100% można wykluczyć.

Czekam na jakieś wsparcie może ktoś tak miał?

CO sądzicie o tych świecach

http://www.allegro.pl/item896267690_swiece_zarowe_beru_bmw_e30_e34_e36_e38_td_tds.html

Druga próba 13:15 -11C

Włożyłem akum naładowany na full

nagrzanie świec 3 razy i kręcimy i znów trata tata tylko że tym raze przetrzymałem go około 10 razy. jeszcze raz nagrzewanie świec i znów to samo ale... kręcił pod koniec jakoś żwawiej też trzymałem około 10 zakręceń. za trzecim razem kręcenie było już coraz bardziej zadowalające no i wreszcie za czwartym razem odpaliła bunia.

Teraz ponawiam moje pytanie czym to jest spowodowane ? świece żarowe, czy paliwko zamarzło? czy może jeszcze coś innego?

Edytowane przez DZWILU88
Opublikowano
może trzeba wymienić filtr (ja staram się zawsze przed zima wymieniać) no i wykręć po kolei świece i sprawdz każdą ,jeśli będzie jakaś walnięta zalecam wymianę całego kompletu profilaktycznie.