Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie dziś pojawił mi się problem z zamkiem tzn wkładam kluczyk do zamka żeby zamknąć auto i zonk , bo nie łapie , tzn. obracam kluczyk w prawo i zero reakcji tak jakby w ogóle wkładki nie było zero reakcji ..... a jeśli samochód zamknięty to nie ma możliwości żeby obrócić zamek w lewo żeby otworzyć .... raczej wykluczam zamarznięcie bo ze 3 tyg psikałem jakimś środkiem do odmrażania ..... ktoś miał już coś takiego?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
no to niewiem pytałem bo u mnie było tak samo ale z pilota też nie działało i okazało się ze to moduł komfortu pzdr
sprzedam felgi 15 cali ładne szczegóły w dziale giełda!!!
Opublikowano
jesli kluczyk przekreca sie normalnie to znaczy ze uszkodzony jest sam pałąk łonczący bebenek z zamkiem lub sam zamek zeby to spr odwórz drzwi na wysokosci klamki przy uszczelce drzwi masz taką zaslepkę w kształcie łezki wyciąg srodek zobaczysz pod nią srube na imbus 4 lub 5 wykrec go ale nie całego bo wpadnie ci do dzrzwi i pociąg delikatnie bebenek z obudową powinien wyjsc obejrzyj pałąk jesli jest ok to wez srubokret i spróbuj przekrecic zam zamek wkładając go tam gdzie wchodzi pałąk bebenka
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat, bo mam bardzo zbliżony problem jak opisuje kolega TC a odwrotny, niż masa przeszukanych przeze mnie na forum.

Chodzi o mechaniczne zamykanie auta poprzez włożenie klucza w zamek w e46 98r.

Jak jest zamknięty, po przekręceniu kluczyka wszystko otwiera prawidłowo i jest ok. Natomiast jak chcę go zamknąć, przekręcając kluczyk w prawo zamyka tylko drzwi kierowcy.

Zauważyłem że jak lekko mrozi i temp. jest zerowa, zaczyna załapywać i zamyka wszystko prawie zawsze, (powiedzmy na dziesięć zamknięć trzy razy nie zamknie).

Jak zrobiło się teraz cieplej to jeszcze ani razu nie zamknął mechanicznie wszystkich drzwi , tylko kierowcy.

Mam pewne przypuszczenia, ale najpierw wolał bym poznać wasze opinie. Co może być przyczyną ???

Mowa tylko i wyłącznie o mechanicznym zam/otw. wkładając kluczyk do zamka.