Skocz do zawartości

Nie odpala na zimnym M40 1,8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witka,

mam taki problem z tym pogrzanym silnikiem ,ze nie odpala po nocy lub dlugim staniu - zalewa go w cholere ,ze swiec az cieknie benzyna. Jak juz odpali po 100krotnym wykrecaniu ,czyszczeniu swiec to chodzi ok,pali bardzo dobrze itd. Problem tylko po dluzszym staniu. Czujnik temperatury wymieniony.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak tam kopułka palec przewody?? Może cewka. Skoro świece są zalane to raczej jakiś problem z zapłonem. No chyba że czujnik był jakiś trefny.
Opublikowano
Szczerze to watpie w prad - nawet jakbylby slaby czy cos to by kulawo chodzil a nie ,ze przez jedno zakrecenie 3 sekundowe swiece sa tak zalane z e z nich cieknie - cos jeszcze po za czujnikiem temp cieczy odpowiada za dawke na zimnym?? Jest czujnik temp powietrza??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
za dawkowanie odpowiada sonda, czujnik i przzepływka w której tez jest umiejscowiony czujnik temp.powietrza.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam ten sam problem co kolega po nocy mam powódz na świecach tylko ze niestety moj posiada LPG co i w jakiej kolejności należy sprawdzić(wg prawdopodobieństwa awarii)

Z góry dzięki za pomoc