Skocz do zawartości

Nie odpala na zimnym M40 1,8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witka,

mam taki problem z tym pogrzanym silnikiem ,ze nie odpala po nocy lub dlugim staniu - zalewa go w cholere ,ze swiec az cieknie benzyna. Jak juz odpali po 100krotnym wykrecaniu ,czyszczeniu swiec to chodzi ok,pali bardzo dobrze itd. Problem tylko po dluzszym staniu. Czujnik temperatury wymieniony.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak tam kopułka palec przewody?? Może cewka. Skoro świece są zalane to raczej jakiś problem z zapłonem. No chyba że czujnik był jakiś trefny.
Opublikowano
  • Autor
Szczerze to watpie w prad - nawet jakbylby slaby czy cos to by kulawo chodzil a nie ,ze przez jedno zakrecenie 3 sekundowe swiece sa tak zalane z e z nich cieknie - cos jeszcze po za czujnikiem temp cieczy odpowiada za dawke na zimnym?? Jest czujnik temp powietrza??
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
za dawkowanie odpowiada sonda, czujnik i przzepływka w której tez jest umiejscowiony czujnik temp.powietrza.
Opublikowano
  • Autor
No to pewnie przeplywka walnela :( Trzeba allegro przejzec - albo jesli ktos ma to prosze o PW
Opublikowano
morze listwa z wtryskami siadła a raczej ten zawór co ustawia ciśnienie paliwa? a auto posiada LPG?
Opublikowano
  • Autor
LPG brak
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam ten sam problem co kolega po nocy mam powódz na świecach tylko ze niestety moj posiada LPG co i w jakiej kolejności należy sprawdzić(wg prawdopodobieństwa awarii)

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Sprawdzaj wszystko co podano wyżej - świece, kable, kopułka i palec to podstawa! Lambda, czujnik temperatury etc w dalszej kolejności.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

hej

zacząłem od zaworu na listwie paliwa i okazalo się to strzalem w 10 :) Betka odżyła

Pozdrawiam :D