Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mój ojciec posiada X5 3.0 w dieslu.

Dziś rano wsiadł do auta przekręcił kluczyk i zobaczył komunikat pre-heating. Następnie przekręcił kluczyk dalej żeby odpalić, samochód wydał jakiś dźwięk zrobił pół obrotu rozrusznikiem i koniec. Próbował kilka razy. Ale nie odpalił.

Mam teraz w związku z tym pytanie: zdążyłem już wyczytać że komunikat pre-heating to jest praktycznie to samo co w mojej beemce serii 3, żółta dioda od nagrzewania świecy. Czy to prawda?

Czy miał ktoś podobny problem? Jak teraz odpalić ten czołg?

Czy może to być kwesta akumulatora?

Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Pozdrawiam

Robert

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Akumulator.
Opublikowano

Dzięki. Jednak to był akumulator.

Raz że stary, dwa że za mały bo 74Ah ja w trójce mam 68Ah. Kupiony jest 98Ah.

Pre-heating jak myślałem świeci się cały czas nawet po wymianie jest to to samo co u mnie pomarańczowa diodka nagrzewania świec.

Tak więc kruk203 serdecznie dzięki za pomoc oby Bozia w dzieciach wynagrodziła.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dzięki. Jednak to był akumulator.

Raz że stary, dwa że za mały bo 74Ah ja w trójce mam 68Ah. Kupiony jest 98Ah.

Pre-heating jak myślałem świeci się cały czas nawet po wymianie jest to to samo co u mnie pomarańczowa diodka nagrzewania świec.

Tak więc kruk203 serdecznie dzięki za pomoc oby Bozia w dzieciach wynagrodziła.

Pozdrawiam

przy jakiej temperaturze sie zalancza pre-heating?

Jezeli chodzi o akumulator,musisz zapamieciowac go w samochodzie,gdyz ma wieksza pojemnosc anizeli poprzedni.

Opublikowano
Cześć mi się to samo przedchwilą wyświetliło i samochód nie odpalił.Możecie mi powiedzieć jak naładować akumulator bo w instrukcji jest to strasznie opisane.
Opublikowano
Cześć mi się to samo przedchwilą wyświetliło i samochód nie odpalił.Możecie mi powiedzieć jak naładować akumulator bo w instrukcji jest to strasznie opisane.

Prostownikiem. Możesz też poprosić kogoś aby pomógł Ci odpalić na kable, a później przejedź się trochę aby go podładować.