Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem. Moja Beata w bardzo szybkim tempie wchłania płyn z chłodnicy :( Co może być przyczyną, zważając na to że nie zauważyłem zewnętrznych wycieków. Czy może to być uszczelka pod głowicą ? Ten problem zaczął się teraz przy większych mrozach ! Oczywiście przy małym poziomie płynu ogrzewanie szwankuje... po dolaniu i odpowietrzeniu gra gitara... aczkolwiek bardzo krótko :( Pomóżta Panowie ...
Opublikowano
Sprawdż czy przypadkiem nie masz mokro pod nogami kierowcy . Może nagrzewnica rozszczelniła się na rurkach plastikowych (zasilanie-powrót) albo sama ona gdzieś jest nieszczelna
Opublikowano
Sprawdź jeszcze raz porządnie na kanale, pisał ktoś że tak samo podstawiał papiery itp i żadnych wycieków nie zauważał a podczas jazdy gdy silnik miał temperaturę płyn odparowywał zanim zdążył kapnąć. Miałem ten sam problem i od góry nie widziałem nic, kiedyś przypadkiem na kanale zobaczyłem lekko mokry waż przy chłodnicy, dokręciłem i od wtedy kropelka nie ubyła :)
Opublikowano
Dzięki Panowie będę próbował namierzyć te wycieki ... jeśli to wyciek a nie uszczelka :? mam nadzieję że nie pozdrawiam wszystkich